HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Λειβαρτζινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ μαζί με τα παιδιά του

Το σπίτι του Λιβαρτζινού και γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, είναι αυτό στο οποίο εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία, σύμφωνα με...

Το σπίτι του Λιβαρτζινού και γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, είναι αυτό στο οποίο εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοί ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο ανδρών της ΕΛΑΣ στην οικία τους σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Ινδαρές  διακομίσθηκε σε νοσοκομείο τραυματισμένος, αφού υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικού, ενώ θα μεταφερθούν πίσω στη ΓΑΔΑ  όπου αναμένεται να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης, στα πλαίσια αυτοφόρου, για αντίσταση κατά της αρχή

Τόσο ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, όσο και οι δύο γιοί του τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία ανάμιξή τους με την κατάληψη και καταγγέλλουν κακοποίηση από την αστυνομία, την οποία προτίθενται να μηνύσουν.
Η υπεράσπιση της οικογένειας Ινδαρέ αναφέρει ότι τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, βγήκε στο παράθυρο για να δει τι συμβαίνει, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, το πρωί της Τετάρτης. Τα ΜΑΤ χτύπησαν το κουδούνι και ζήτησαν από τον σκηνοθέτη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να περάσουν στο διπλανό κτίριο. Ο Δημήτρης Ινδαρές θέλησε να μάθει εάν υπάρχει ένταλμα σύλληψης ή αν παρίσταται εισαγγελέας, με τους αστυνομικούς να απαντούς αρνητικά, κάτι που οδήγησε τον σκηνοθέτη να τους απαγορεύσει την είσοδο. 
Στη συνέχεια, οι δύο γονείς και τα δύο παιδιά της οικογένειας ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού, διότι άκουσαν βήματα. Εκεί, είδαν δυνάμεις των ΜΑΤ που άρχισαν να χτυπούν τόσο τον σκηνοθέτη, όσο και τους δύο γιους, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες, με τη σύζυγο του σκηνοθέτη να διαμαρτύρεται για όσα συμβαίνουν, ακούγοντας, σύμφωνα με την υπεράσπιση της οικογένειας, την ατάκα: «θα σε πετάξω από τη σκάλα»

Σύζυγος Δημήτρη Ινδαρέ: «Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων»
«Δεν είχαν χαρτί εισαγγελέα, μας το εμφάνισαν αφού είχαν χτυπήσει και δέσει πισθάγκωνα τους γιους και τον άνδρα μου», είπε στο Popaganda.gr πριν λίγο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί της. Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων. Μπορείτε να δείτε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα κανάλια, ότι ο σύζυγος και οι γιοι μου όχι μόνο δεν βρίσκονται στο κτίριο της κατάληψης, όχι μόνο δεν πετούν πέτρες ή άλλα αντικέιμενα στην αστυνομία, αλλά κάθονται στο μπαλκόνι μας και παρακολουθούν όσα συμβαίνουν. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι περίοικοι που έκαναν το ίδιο πραγμα».
Της ζητήσαμε να πάρει τα πράγματα από την αρχή. «Τα ξημερώματα, όπως και όλη η γειτονιά ξυπνήσαμε, από τον θόρυβο της αστυνομικής επιχείρησης. Εμείς, μάλιστα ξυπνήσαμε τα παιδιά μας για να τους πούμε τι γίνεται - ο ένας μολις είχε έρθει από την Πάτρα που είναι φοιτητής, ο άλλος σε λίγη ώρα θα πήγαινε στην δουλειά ως ασκούμενος δικηγόρος. Λίγο μετά, στις 7 παρά, μας χτύπησαν το κουδούνι, άνοιξε ο άντρας μου και τους είπε ευχαρίστως να μπουν στο σπίτι αν είχαν χαρτί από εισαγγελέα. Δεν μας εμφάνισαν κάτι τέτοιο. Λίγη ώρα μετά, ακούσαμε ποδοβολητά στην ταράτσα. Εικάζω ότι οι αστυνομικοί είχαν ανέβει από μια μεταλλική σκάλα διπλανής αυλής που οδηγεί σε μας. Ο σύζυγός μου ανέβηκε, μαζί με τους δυο γιους μου τους είπε “τι είναι αυτά που κάνετε; πώς μπήκατε στο σπίτι μας;” και αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε. Με το που αντιλήφθηκα τη φασαρία, ανέβηκα κι εγώ και τους είδα μπρούμυτα, να τους δένουν πισθάγκωνα, ενώ τους χτυπούσαν και τους έβριζαν αισχρά.
Άρχισα να φωνάζω και μου είπαν οι ΜΑΤατζήδες “κατέβα γρήγορα κάτω, μη σε πετάξουμε από την σκάλα”. Τρομοκρατημένη άρχισα να τηλεφωνώ σε δικηγόρους και να μιλάω με τα κανάλια. Εκεί βγήκα στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Δεν είχαν χαρτί εισαγγελέα, μας το εμφάνισαν αφού είχαν χτυπήσει και δέσει πισθάγκωνα τους γιους και τον άνδρα μου. Τότε μου ξαναχτύπησαν το κουδούνι με χαρτί εισαγγελέα για να ψάξουν το σπίτι.

Έκαναν την έρευνά τους και μου έδωσαν να υπογράψω ένα χαρτί “ουδέν ευρέθη”. Ο εισαγγελέας μάλιστα ρωτούσε τους αστυνομικούς “τι έκανε ο άνδρας και τα παιδιά της”».
Της αναφέραμε ότι έχει κυκλοφορήσει πώς ο σύζυγός της προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από έναν αστυνομικό. «Δε συνέβη ποτέ αυτό. Είναι ψέματα. Μεσολάβησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα από όταν ανέβηκε στην ταράτσα ο σύζυγος με τα παιδιά μου μέχρι να ανέβω εγώ και τους είχαν ήδη ακινητοποιήσει με τα πρόσωπα στο πάτωμα. Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατάληψη, και δε θα μπορούσαμε να έχουμε έτσι κι αλλιώς. Μπαινοβγαίνουν συνεχώς καινούρια πρόσωπα στην κατάληψη, δεν είναι σταθεροί οι ένοικοί της».

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι το πρωί έγινε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κυκάκι  και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21. Είπε ακόμα ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Όσον αφορά στο κτίριο της Ματρόζου το οποίο είναι ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στις 06:30 το πρωί οι αστυνομικοί πριν την επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ρώτησαν κάτοικο διπλανού σπιτιού – μετέπειτα συλληφθέντα με τους δύο γιούς του – αν υπάρχει πρόσβαση από το σπίτι του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.
Προσπαθώντας να μπουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου στο Κουκάκι, οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.α. αντικείμενα.


Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές
Ο Δημήτρης Ινδαρές με καταγωγή από το Λειβάρτζι, απόγονος του οπλαργηγου της επανάσταση του 1821 Δημητράκη Ινδαρέ, γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στην Πάντειο (1987) και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου (1987). Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο. Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία “Λευτέρης Δημακόπουλος” του Περικλή Χούρσογλου. Σκηνοθέτησε τις ταινίες μικρού μήκους: “Η Κυρία Έρση”, 1987, “Το κυνήγι της πάπιας”, 1991 (Α’ Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), τα ντοκιμαντέρ “Περί χαρακτικής”, 1996, “Μια ταινία για την ταινία “Προστάτης Οικογενείας” του Νίκου Περάκη (Making of)”, Mega Channel, 1997, “Πάτρα, μια περιπλάνηση”, 1999, και τις ταινίες μεγάλου μήκους “Ο τσαλαπετεινός του Wyoming”, 1995 (Βραβεία καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ήχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), και “Γαμήλια νάρκη”, 2003 (Βραβεία ερμηνείας β’ ανδρικού ρόλου, για τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, και σεναρίου για τπν Δημήτρη Ινδαρέ, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και Πλατινένιο βραβείο για την καλύτερη κωμωδία στο WorldFest/Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, 2004). O σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Ινδαρές τον τελευταίο καιρό ολοκληρώνει ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ για το Λειβάρτζι.
Φωτογραφίες Νίκος Κυριαζής-kalavrytanews.com τραβηγμένες στο Λειβάρτζι 16 Ιουνίου 2019

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.