HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα σημαντική διάκριση για τον πολυβραβευμένο συμπατριώτη μας Νίκο Σακελλαρόπουλο

Νέα σημαντική διάκριση για τον πολυβραβευμένο συμπατριώτη μας Νίκο Σακελλαρόπουλο αφού στον 8ο  λογοτεχνικό διαγωνισμό, έτους 2019, που δ...

Νέα σημαντική διάκριση για τον πολυβραβευμένο συμπατριώτη μας Νίκο Σακελλαρόπουλο αφού στον 8ο  λογοτεχνικό διαγωνισμό, έτους 2019, που διοργανώνει  Όμιλος Τεχνών, Λόγου και Επιστημών για την UNESKO πήρε το Α΄ βραβείο στην κατηγορία «Νουβέλα». Τίτλος: «Η αρχή και το άπειρο- Ο Θεός των ανθρώπων».  Η απονομή των διακρίσεων πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στην αίθουσα του NEW YORK COLLEGE Καλλιθέας, παρουσία πολλών σημαντικών προσώπων των γραμμάτων.  
Να θυμίσουμε οτι και πέρσι, είχε πάρει πάλι το Α΄ στην ίδια κατηγορία με τίτλο: «Ο θάνατος της αγιασμένης» και πρόπερσι το πρώτο στην κατηγορία «διήγημα» με τίτλο «Οι απόκληροι των βράχων». 

Για τον εκλεκτό συμπατριώτη μας από το Λεχούρι Καλαβρύτων, Νίκο Σακελλαρόπουλο και για το έργο του «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων», γράφει ο εκδότης και διευθυντής του γνωστού καταξιωμένου Λογοτεχνικού Περιοδικού «Νουμάς», με έδρα τον Πύργο,  Γιάννης Νικολόπουλος στη στήλη βιβλιοκρισίες:
Η ηρωική Επαρχία των Καλαβρύτων έχει ξεχωριστή θέση στη νεότερη ιστορία του τόπου. Τα Καλάβρυτα είναι το σύμβολο της σταυρικής θυσίας του ελληνικού λαού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι από τους ηρωικούς αιματοβαμμένους τόπους της Ελλάδος. 
Ο Καλαβρυτινός συγγραφέας- λογοτέχνης Νίκος Σακελλαρόπουλος, πλήρωσε το χρέος του απέναντι στη γενέτειρά του στο ακέραιο, εκδίδοντας 2 τόμους με τίτλο «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων». Πρόκειται για ένα συγγραφικό και εκδοτικό άθλο. Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, η γνώση και η συγγραφική του δεινότητα, τον οδήγησαν στο επίτευγμα ενός σπάνιου και σημαντικού έργου στο χώρο της ιστοριογραφίας. 
Η «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων» είναι η επιτομή της φυσιογνωμίας, της ιστορικής μοίρας της καταγωγής της αρχαίας αυτής «επικράτειας».  Ο Ν. Σ. με οξυδέρκεια, ενδελέχεια, και πληρότητα αναδεικνύει την παρουσία και τη διαδρομή της Επαρχίας στο χρόνο και στην ιστορία.
Αναμφίβολα πρόκειται για «εγκόλπιο» των Καλαβρυτινών, άξιο να κατέχουν ως γνήσια «ατομική» ταυτότητα. Και οι δύο τόμοι φέρουν τη σφραγίδα της εκδοτικής τελειότητας, της εγκυρότητας και της αρτιότητας, σε όλη την έκτασή του. 
Συγχαίρουμε το συγγραφέα για το επίτευγμά του. Η «διαθήκη» αυτή πρέπει να γίνει κτήμα τόσο των Καλαβρυτινών, όπου γης, όσο και των φιλίστορων κάθε επιπέδου.   
       
Πολλές ακόμα οι ενθουσιώδεις κριτικές, ενδεικτικά τα πιο κάτω περιληπτικά αποσπάσματα: 
α) «Οι συμπατριώτες μας, τωρινοί και μεταγενέστεροι,  θα σας ευγνωμονούν». Αθανάσιος Φωτόπουλος πρώην καθηγητής ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών και τώρα πρόεδρος Ομίλου Πελοποννησιακών Σπουδών.
 β) «Προσφέρατε τα μέγιστα προς τον τόπον μας…». Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης (τ. Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους-Συγγραφέας).  
γ) «…Αποτελεί πραγματικά επιστημονική συμβολή στην έρευνα…πρέπει να υποβληθεί στην Ακαδημία, με αίτημα τη βράβευσή του…». Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός (τ. Πρόεδρος).
δ) «…Πολύτιμη πηγή ιστορικών, περιβαλλοντολογικών, δημογραφικών και λαογραφικών στοιχείων». Αθανάσιος Τζώρτζης ιστορικός ερευνητής.
ε) « Ένας θησαυρός για την ιστορική και μαρτυρική Επαρχία των Καλαβρύτων»
Εφημερίδα «Πελοπόννησος»   
στ) «…Αφήνει έκθαμβο τον αναγνώστη…». Νικ. Παπακωνσταντόπουλος συγγραφέας 
ζ)«Σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές». Κων. Νικολόπουλος συγγραφέας
η) «Παρακαταθήκη για την ιστορική και μαρτυρική Επαρχία των Καλαβρύτων»
Εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων»   




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.