Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943 - Ιερό μνημόσυνο στην Πάτρα

Συγκίνησε για μια ακόμη φορά, χθες το βράδυ Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην Πάτρα στην Πάτρα ο τ. σχολ...

Συγκίνησε για μια ακόμη φορά, χθες το βράδυ Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην Πάτρα στην Πάτρα ο τ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης Θεόδωρος Θανόπουλο με την ομιλία του «Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943. Τρεις αφηγήσεις και μία Μαρτυρία».
Γλαφυρός λόγος, με εικαστική προσθήκη πλούσιου φωτογραφικού υλικού από τη Γερμανική Θηριωδία και μουσική επένδυση, κράτησε καθηλωμένους τους Πατρινούς και συμπολίτες Καλαβρυτινούς που τίμησαν την εκδήλωση.
Τον ομιλητή προλόγισε εκ μέρους της Διακιδείου ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πλούσιων δράσεων του δήμου για την 76η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και περιελάμβανε αφηγήσεις από τρεις μαρτυρίες, στην 1η ενότητα για τα γεγονότα του μεγάλου αποχωρισμού, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, στην 2η ενότητα η εκτέλεση του συνόλου των ανδρών και εφήβων άνω των 14 ετών από τους Γερμανούς κατακτητές, το κάψιμο της πόλης και τις δραματικές ώρες της αναγνώρισης και ταφής των νεκρών και στην 3η ενότητα περιέγραψε τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες οι διασωθείσες, κυρίως γυναίκες, ξεκίνησαν από την αρχή να στήνουν οικογένειες και τον τόπο κατοικίας τους τα επόμενα χρόνια.
"Σκύβουμε ευλαβικά στη θυσία, αποτείνουμε φόρο τιμής, ως ιερό μνημόσυνο, στους εκτελεσθέντες" τόνισε ο κ.Αθανασόπουλος στον οποίο ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος δώρισε κάδρο με την αφίσα των φετινών εορτασμών, το λεύκωμα του δήμου και μικρό γλυπτό αντίγραφο από τον τόπο θυσίας.    
"Η ομιλία του κ.Θανόπουλου ήταν μία ένδειξη σεβασμού, δόξας και ευγνωμοσύνης στη μνήμη όλων των μαρτύρων - ηρώων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος" κατέληξε ο δήμαρχος, τιμώντας το δάσκαλο και ποιητή, για την όμορφη ομιλία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.