Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Περιφέρεια ενισχύει τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής ...

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την προμήθεια και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).
Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Σπανουδάκη Νικόλαο και με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Γεωργακόπουλο Ευθύμιο. 
Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ενώ η συμφωνία θα προβλέπει τη συνεργασία και με την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή τεχνογνωσίας για το συγκεκριμένο αντικείμενο. 
Σημειώνεται πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Θα είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες σε Κέντρο Ελέγχου, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων θα μπορούν να συνδράμουν τις υπηρεσίες της Τροχαίας, συλλέγοντας πληροφορίες για τη κίνηση στις εθνικές οδούς σε πραγματικό χρόνο, να επιτηρούν δασικές περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εντοπισμού αγνοουμένων, κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.