HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε, στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καλαβρύτων και επικεφαλής της πλειοψηφίας στην ΠΕΔ Δυτι...

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε, στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καλαβρύτων και επικεφαλής της πλειοψηφίας στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος. Συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο τον ορεινό δήμο όσο και γενικότερα αυτοδιοικητικά ζητήματα της Περιφέρειάς μας.
Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, το ΥΠΕΣ εξετάζει, κατ αρχήν, το αίτημα των Καλαβρύτων για αύξηση των κονδυλίων για έργα και δράσεις στους ορεινούς δήμους σε όλη τη χώρα, με αναμόρφωση και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, κονδύλια και προγράμματα, κατανέμονται με βάση πληθυσμιακά κριτήρια αποκλείοντας όμως ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Πέραν των περιορισμένων κονδυλίων, οι μικροί και απομακρυσμένοι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή προσωπικού, ενώ δεν διαθέτουν οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από κοινοτικά προγράμματα και δράσεις όπως ο σχεδιασμός των αστικών αναπλάσεων.
Επίσης, μια ακόμη θεσμική παρέμβαση εκ μέρους του υπουργείου, για την οποία δεσμεύθηκε ο κ.Θεοδωρικάκος είναι η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΑΕ-ΟΤΑ. Οι εταιρείες αυτές σήμερα δεν χρηματοδοτούνται από κρατικά κονδύλια ούτε διαθέτουν την ουσιαστική δυνατότητα να διαχειρίζονται και αξιοποιούν αναπτυξιακές δράσεις και επενδυτικά κονδύλια.  
➤Ο δήμαρχος Καλαβρύτων προσκάλεσε τον κ. Θεοδωρικάκο στο πάνδημο μνημόσυνο, στις 13 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος καθως και τη γενική συνέλευση των 52 δημάρχων - μελών του δικτύου Μαρτυρικών πόλεων, την επομένη ημέρα, 14/12/2019. 
ρεπορταζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Φωτο-μοντάζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.