HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων επικεφαλής των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας - Ρεπορτάζ - Παραλειπόμενα - Φωτό

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δύμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος για την επόµεν...

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δύμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος για την επόµενη 4ετία καθώς επικράτησε του αντιπάλου του δημάρχου Θέρµου Σπύρου Κωνσταντάρα κατά τη γενική συνέλευση που διεξήχθη χθες στην Πάτρα
Ο κ. Παπαδόπουλος εξασφάλισε τους 54 από τους 129 εκλέκτορες και 10 έδρες στο ∆Σ της ΠΕ∆ και ο κ. Κωνσταντάρας τους 45 και 8 µέλη
στο νέο ∆Σ.
Τρίτος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Πάτρας κ. Πελετίδης µε 17 ψήφους και 3 έδρες στο ∆Σ.
Οι εκλέκτορες 
129 ήταν συνολικά οι εκλέκτορες (Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Δυτικής Ελλάδας. 
Από το Δήμων Καλαβρύτων ψήφισαν ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νίκος Σφαραγγούλιας.
Στην αίθουσα της συνελεύσεως βρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αροανίας κ. Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο πρώην Αντισδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Χουλιάρας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαγκαφάς.

Σύμπνοια και συνεργασία
 «Ολα τα µέλη του νέου ∆Σ, µε σύµπνοια και συνεργασία να αγωνιστούµε µαζί για τα µεγάλα προβλήµατα των δήµων, αναδεικνύοντάς τα και επιλύοντάς τα» ήταν το µήνυµα της οµιλίας του κ. Παπαδόπουλου που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.
«Εδώ θα εκλεγεί ένα 21µελες ∆Σ αλλά, σε συνεχή βάση θα είµαστε σε επαφή µε όλους τους αιρετούς για να διεκδικούµε δυναµικά όσα απαιτούνται» συνέχισε επισηµαίνοντας ότι αναβάθµιση της ΠΕ∆ σηµαίνει ότι «κανένα αίτηµα προς την κυβέρνηση, από Περιφέρεια, δήµους και λοιπούς φορείς δεν πρέπει να φεύγει χωρίς την υπογραφή του προέδρου»

Ποιοι εκλέγονται 
Σίγουροι στο νέο ∆Σ της ΠΕ∆ ήσαν χθες από το «Αυτοδιοικητικό Κίνηµα» του κ. Παπαδόπουλου οι Γεώργιος-∆ηµήτριος Αποστολάκης (δήµαρχος Ακτίου - Βόνιτσας), ∆ηµήτρης Καλογερόπουλος, (δήµαρχος Αιγιαλείας), Ιωάννης Λέντζας (δήµαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης), ∆ιονύσιος Μπαλιούκος (δήµαρχος Ανδρίτσαινας Κρεσταίνων), Θεόδωρος Μπαρής (δήµαρχος Ερυµάνθου) και από τη «Νέα Εποχή» του κ. Κωνσταντάρα εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Λύρος (δήµαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου), Ιωάννης Τριανταφυλλάκης (δήµαρχος Ξηροµέρου) και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Κώστας Πελετίδης. 
Εκλογή Προέδρου
Τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. θα συγκληθεί σε σώμα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΠΕΔ με σίγουρη την εκλογή για την θέση αυτή του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου.

Παραλειπόμενα
➤Στο πλευρό του Θανάση Παπαδόπουλου ήταν οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας κ. Σπύρος Μυλωνάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας κ. Αλεξόπουλος,  η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σταρακά και η αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κ. Ψυχράμη.
➤Θερμή ήταν η συνάντηση Παπαδόπουλου – Λαζουρά, με τον πρώην Δήμαρχο Καλαβρύτων να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Οι δύο «αντίπαλοι» των δημοτικών εκλογών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετά λεπτά μεταξύ τους. 
➤Η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ήταν εμφανές και στις δύο επικρατέστερες παρατάξεις αφού μέχρι λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, τα ψηφοδέλτια ήταν πολύ κοντά…
⏩Την συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, κάλυψε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, μεταδίδοντας πρώτο το τελικό αποτέλεσμα.  


Ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.