Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσελέντης για σεισμό στα Κύθηρα: Μας έσωσε το εστιακό βάθος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας...

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι αυτό που μας έσωσε ήταν το μεγάλο εστιακό βάθος.
«Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ, 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ» ανέφερε ο κ. Τσελέντης υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο εστιακό βάθος ήταν «αυτό που μας έσωσε».
Και συνέχισε: «Θα είχαμε τεράστια θέματα αν ήταν πιο ρηχά και λίγο πιο κοντά» είπε επισημαίνοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας.
»Υπάρχουν πολλά ρήγματα στο Αιγαίο αλλά πιστεύω  ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις και θεωρώ ότι λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, θα έχουμε περιορισμένη μετασεισμική ακολουθία. Κατά 90% ήταν ο κύριος σεισμός.
»Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά.
»Δεν ξέρω αν θα γίνει σεισμός σε μικρότερο εστιακό βάθος. Κανείς σεισμολόγος δεν μπορεί να πει μέσα σε μια ώρα τί θα γίνει στην περιοχή. Από όσο γνωρίζω όμως, το 6,1 είναι το οριακό μέγεθος και δεν θα το ξεπεράσει.
Στο παρελθόν είχε δώσει μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Τα κτίρια στα Κύθηρα δεν είναι σε κακή κατάσταση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.