HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπ. Θεοχάρης: Ιχνηλασιμότητα, η επόμενη μέρα της ζωικής παραγωγής !

Το πόσο η τεχνολογία έχει καταφέρει να βοηθήσει σε καίριους τομείς της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας αποτυπώθηκε στη  εκδήλωση Τμήματος Γ...

Το πόσο η τεχνολογία έχει καταφέρει να βοηθήσει σε καίριους τομείς της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας αποτυπώθηκε στη  εκδήλωση Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του 22 ου FOROUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Πάτρα .
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν και ο Οικονομολόγος Σπύρος Θεοχάρης που παρουσίασε ένα καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα « ιχνηλάτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης»  που αναπτύσσει η εταιρεία eco-in σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με πεδίο πρώτης εφαρμογής την φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων!  
ΤΤΒασικά χαρακτηριστικά του S@F είναι:
Ο εντοπισμός των μονάδων όλων των συστατικών  των προϊόντων ζωικής προέλευσης 
Πληροφόρηση σχετικά με το που και πότε μεταφέρονται και μετασχηματίζονται 
Διασύνδεση σε πραγματικό χρόνο  όλων των στοιχείων και λήψη απόφασης 
Εξαγωγή διαβαθμισμένων report από όλους τους συμβεβλημένους   
Δυνατά σημεία του S@F είναι ότι :
Σηματοδοτεί το προϊόν και βελτιώνει  τη διαχείριση της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας με λήψη απόφασης ! 
Ισχυροποιεί το προϊόν σε θέματα  ασφάλειας των τροφίμων και διασφαλίζει την ποιότητα του  με χαμηλότερο κόστος παραγωγής ! 
Διαφοροποιεί το προϊόν  στην αγορά από όλα τα υπόλοιπα, που δεν διαθέτουν ανιχνεύσιμα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά σε πραγματικό χρόνο !
Το σύστημα αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία στα πλαίσια της πρόσκλησης του Μέτρου 16-1,2 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να υλοποιηθεί τους επόμενους 36  μήνες !
Την εκδήλωση συντόνισε η Λίτσα Λίοπα-Τσακαλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών .
Ομιλητές ήταν επίσης   ο Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ,η Αγγελική Καυγά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που παρουσίασε ένα πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης θερμοκηπίων με «ευφυή» τεχνολογία.  ο Παντελής Μπαρούχας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, που  παρουσίασε τις έξυπνες δράσεις του εργαστηρίου και ο Hρακλής Κασίμης εκ μέρους της Dataverse μίλησε για το πρόγραμμα Arethousa που εξασφαλίζει σημαντικά υδάτινους πόρους στη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.