HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Γιώργος Τελώνης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης εκλέχτηκε σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ο επιχειρηματίας Γιώργος Τελώνης, έπε...

Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης εκλέχτηκε σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ο επιχειρηματίας Γιώργος Τελώνης, έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τελώνης εκλέχτηκε κατά τη δεύτερη, επαναληπτική ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας 34 ψήφους επί 42 ψηφισάντων και καλύπτοντας έτσι, την προϋπόθεση εκλογής από τα 3/5 των παριστάμενων Περιφερειακών Συμβούλων, όπως προβλέπει ο νόμος. 
Στην πρώτη ψηφοφορία κανένας εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Σημειώνεται ότι υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη υπέβαλλαν συνολικά επτά πρόσωπα, που ήσαν τα εξής: Δεμαρτίνου Μαγδαληνή (δικηγόρος), Μεντζελόπουλος Ιωάννης (δικηγόρος), Μπιλίρης Αθανάσιος (μαθηματικός), Μπιρπανάγου Μαρία (δικηγόρος), Ρηγάτος Πέτρος (δικηγόρος), Τελώνης Γιώργος (επιχειρηματίας) και Τόγια Παναγιώτα (οικονομολόγος). 
Εισαγωγικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του θεσμού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ρόλο που αποτελεί ασπίδα προστασίας των πολιτών και εγγύηση χρηστής διοίκησης. Μάλιστα, μετά την πρώτη διαδικασία, ο Περιφερειάρχης πρότεινε τη διενέργεια και επαναληπτικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι όπως φάνηκε συντρέχουν οι προϋποθέσεις ευρείας συναίνεσης και θα μπορούσε να γίνει μία ακόμα ψηφοφορία, προκειμένου να καλυφθεί η σημαντική αυτή θέση. Την άποψη του Περιφερειάρχη αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις, με αποτέλεσμα την τελική εκλογή με μεγάλη πλειοψηφία και σε κλίμα συναίνεσης.
Από την πλευρά του, έπειτα από την εκλογή του, ο κ. Τελώνης ευχαρίστησε το σώμα για την πλατιά συναίνεση που εκδηλώθηκε στο πρόσωπό του από τις περιφερειακές παρατάξεις, προσθέτοντας ότι η συναίνεση θα είναι και δική του επιδίωξη απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.