HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Σκεπαστό τίμησε τα θύματα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου 1943 (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης για το βομβαρδισμό του Σκεπαστού από τα Γερμανικά "Στούκας",στις 29-11-1943 όπου εκτ...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης για το βομβαρδισμό του Σκεπαστού από τα Γερμανικά "Στούκας",στις 29-11-1943 όπου εκτελέσθηκαν 14 Σκεπαστιώτες, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά-μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Σκεπαστού, τελέσθηκε το μνημόσυνο των θυμάτων από τον εφημέριο της ενορίας π. Χρήστο Μπίρμπα και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.
Άκρως συγκινητική ήταν η ομιλία της Ευτυχίας Παπανγιώτου που με γλαφυρό τρόπο μετέφερε τις μνήμες του Π. Παπαφράγκου, υπερήλικα τώρα, που έζησε τα γεγονότα και έχασε τον Αδερφό του την ημέρα του βομβαρδισμού.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις καταθέσεις στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καούρης και Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού νεολαίας και άθλησης κ. Φλογεράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ζησιμόπουλος, κ. Βασιλόπουλος και κ. Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Σκεπαστού κ. Μπάλιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Καλαβρύτων κ. Μενούνος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού κ Τερζής και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Πρόεδρος ης Ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Ερμείδης, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Σκεπαστού κ. Δημητρίου, ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Παναγόπουλος, το μέλος του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Σαρδελιάνος, ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" κ. Κυριαζής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.