HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δράσεις για την ιστορία και τον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο των  φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του διοργάνωσε δράσεις γ...

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο των φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του διοργάνωσε δράσεις για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου της Κλειτορίας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία και στον Αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτoρα.
Οι δράσεις αφορούσαν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Κλειτορίας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την περιοχή του Αρχαίου Κλείτoρα ώστε να αποτελέσει το συγκεκριμένο Θέατρο  πρότυπο για την κατανόηση της λειτουργίας του Αρχαίου Θεάτρου γενικότερα και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την προστασία της αρχαίας κληρονομιάς.
 Θέμα των Δράσεων ήταν : «Περιδιαβαίνοντας στο χρόνο και το χώρο του αρχαίου θεάτρου του Κλείτωρα Αχαΐας»
 Οι δράσεις περιλάμβαναν, την πρώτη μέρα, επίσκεψη στο ΚΠΕ με παρουσίαση και προβολή βίντεο και ενημερωτικού υλικού για τα αρχαία θέατρα, την τοπική ιστορία και το θέατρο του Αρχαίου Κλείτωρα, κατασκευή μάσκας από γυψόγαζα ή από χρωματιστά κάνσον και χαρτί γκοφρέ και με θεατρικό τρόπο αναπαράσταση μύθων και ιστοριών που σχετίζονται με την περιοχή. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και παρουσιάσεις των θεατρικών δρώμενων από τις μαθητικές ομάδες στο αρχαίο θέατρο.
 Ο Υπεύθυνος Λειτουργίας του Κ.Π.Ε
 Μοσχόπουλος Α. Χαρίλαος
 Βιολόγος, M.Sc 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.