Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Μουσείο και Νέοι. Χτίζοντας Εμπιστοσύνη» πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συ...

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Μουσείο και Νέοι. Χτίζοντας Εμπιστοσύνη» πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Τοπικής Δημοκρατίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
Στόχος των εκδηλώσεων που άρχισαν σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, είναι η ενθάρρυνση και η προώθηση της συμμετοχικότητας, της διάδρασης και του διαλόγου, στο πεδίο της πολιτιστικής Δημοκρατίας, από του μαθητές και τους νέους της Πάτρας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα επιλεγμένα εκθέματα της περιοδικής αρχαιολογικής έκθεσης «Η Πάτρα της Μεσογείου», θα συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένες για τους νέους δράσεις, ενώ θα δοθεί λόγος και στους φοιτητές για μια συμμετοχική διαβούλευση στο πεδίο της Πολιτιστικής Δημοκρατίας.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» (ΕΕΤΔ) είναι μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καλούνται να οργανώσουν δημόσιες εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών στην τοπική δημοκρατία, για αύξηση των γνώσεων και της συμμετοχής τους στην τοπική πολιτική και πολιτιστική ζωή. 
Οι δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Τοπικής Δημοκρατίας εντάσσονται και στο πλαίσιο εορτασμού των δέκα ετών λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, υπό το πρίσμα μιας ολιστικής προσέγγισης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πάτρας, με κέντρο αναφοράς τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.