HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Καστριωτών για την μη εκπροσώπηση της κοινότητας στην ΔΗ.ΚΕ.Κ

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Καστριωτών σχετικά με την μη εκπροσώπηση της κοινότητας Καστριών στην ΔΗ.ΚΕ.Κ. Η επιστολή έχει ως ...

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Καστριωτών σχετικά με την μη εκπροσώπηση της κοινότητας Καστριών στην ΔΗ.ΚΕ.Κ.
Η επιστολή έχει ως εξής:   

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΣΤΡΙΑ 27 -09– 2019
‘’ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΝ ‘’ Αριθ. Πρωτ.
ΚΑΣΤΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ 25007
email. Syllogoskastriwtwn@gmail.com
Fax.2692031788 Τηλ. 6977096775

ΠΡΟΣ
1. Τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο
2. Το Δημοτικό συμβούλιο
3. Τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβ. Κ. Θεόδωρο Νασιώτη
ΚΟΙΝ.
 Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότ. Κλειτορίας κ. Σωτήρη Δουκλιά .
 Δημοτικούς συμβούλους αρχηγούς αντιπολίτευσης :
 κ. Λαζουρά Γεώργιο
 κ. Θεοχάρη Σπύρο
 κ. Τσενέ Γεώργιο
 κ. Ανδριόπουλο Σταμάτη
 Πρόεδρο κοινότητας Καστριών κ. Γκλαβά Χαράλαμπο.

Θέμα : Μη εκπροσώπηση της κοινότητας μας στην ΔΗ.ΚΕ.Κ .

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε και να σας μεταφέρουμε την πικρία όλων των Καστριωτών καθώς και να διαμαρτυρηθούμε υποβάλλοντας έτσι την ένστασή μας κατά της απόφασης του δημοτικού συμβούλιου Καλαβρύτων στην συνεδρίαση της 13ης Σεπτέμβριου 2019, που αφορά τον ορισμό μελών του Δ.Σ. της ΔΗ.ΚΕ.Κ, την οποία με έκπληξη πληροφορήθηκαν οι Καστριώτες και στην οποία δεν συμπεριλαμβάνετε ως είθισται από την γέννηση της κοινωφελούς επιχείρησης τουλάχιστον ο πρόεδρος της κοινότητας Καστριών όπου εδρεύει η επιχείρηση. Επίσης λύπη, έκπληξη και από μέρους σας περιφρόνηση για το χωριό μας, προκάλεσε στους ανά τον κόσμο Καστριώτες ο ορισμός εκπροσώπου κοινωνικού φορέα στη ΔΗ.ΚΕ.Κ, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κλειτορίας και όχι του πολιτιστικού συλλόγου Καστριωτών.
Επειδή Θεωρούμε ότι:
 Η απόφασή σας αυτή είναι άδικη, άκρως προσβλητική και υποτιμητική για τους Καστριώτες.
 Αγνοείτε η μέχρι τώρα προσφορά των Καστριωτών.
 Είναι απαραίτητη και αναγκαία η συμμετοχή Καστριωτών στο Δ.Σ.
 Είναι άδικο απαράδεκτο και προσβλητικό για τους Καστριώτες να μην υπάρχει εκπρόσωπος του χωριού στο Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης
 Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και δεσμεύσεις (αν και κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν έχετε καμία υποχρέωση να τις τηρήσετε).
Επειδή:
 Έως και σήμερα από την γένεση της επιχείρησης πάντα υπήρχε μέλος του Δ.Σ. από τα Καστριά, συντελώντας στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
 Στις υποχρεώσεις και αρμοδιότητες του προέδρου της κοινότητας σύμφωνα με την υπ’αρ΄ 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 παρ. ια εγκύκλιο περί λειτουργίας των κοινοτήτων είναι και η διατύπωση πρότασης προς το δημοτικό συμβούλιο για:
(την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών ιδρυμάτων, δημοτικών νομικών προσώπων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοτικών επιχειρήσεων και γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιφέρεια της κοινότητας.)
 Στους σκοπούς του συλλόγου Καστριωτών (Άρθρο 2ο παρ. λ) είναι και,
(Η παροχή κάθε συνδρομής στη Δημοτική Επιχείρηση “ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ ” προς το σκοπό της σωστής και εύρυθμης λειτουργία της, και της εκπλήρωσης των σκοπών για τους οποίους αυτή συστάθηκε καθώς και η παραπέρα αξιοποίηση , προστασία και προβολή του σπηλαίου, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, που θα συντελέσει στην κοινωνική και οικονομική ανόρθωση των Καστριών και της ευρύτερης περιοχής.) όπου ξεκάθαρα φαίνετε το ενδιαφέρον και η αγωνία των Καστριωτών για την επιχείρηση.
 Οι Καστριώτες ήταν αυτοί που από την ανακάλυψη του σπηλαίου και μέχρι σήμερα έδωσαν τα πάντα, κόπο και χρόνο, περιούσιες, προσφορά προσωπικής εργασίας, αγωνία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, φιλοξενίες και τόσα άλλα προκειμένου να αξιοποιηθεί το σπήλαιο, να συσταθεί και να λειτουργήσει η επιχείρηση. Καστριώτες ήταν και αυτοί που μαζί με όλους τους ανά τον κόσμο χωριανούς μας και τους τότε συλλόγους Πάτρας και Αθήνας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ κατά την έναρξη της λειτουργίας της την επιχείρηση.
 Στα Καστριά υπάρχουν οι έχοντες και την γνώση και την εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο και την σπηλαιολογία αλλά και κυρίως την θέληση για την περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι Καστριώτες αγαπούσαν και αγαπούν το σπήλαιο και την επιχείρηση και σίγουρα πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο δημότη αποδεικνύοντας το αυτό από την ως τώρα στάση τους κατά την συμμετοχή τους στο Δ Σ. της επιχείρησης.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο σώμα και την δημοτική αρχή πως η διεκδίκηση των ανωτέρω θέσεων στην ΔΗ.ΚΕ.Κ αποτελεί πάγιο αίτημα των Καστριωτών καθώς και ή επαναφορά των αρχικών σκοπών της κοινοτικής επιχείρησης που αδίκως για την κοινότητα μας και την περιοχή απαλήφθηκαν από το καταστατικό ίδρυσής της, κατά την μετατροπή της από κοινοτική σε κοινωφελή με απόφαση του πρώην Δήμου Κλειτορίας και στην συνέχεια με απόφαση του Δήμου Καλαβρύτων για την ενοποίηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων οι όποιες άλλες επιχειρήσεις, όχι μονό δεν προσέφεραν στην επιχείρηση Σπήλαιο των Λιμνών Καστριών αλλά αντιθέτως, από τα ταμιακά αποθέματά της πρώην κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης που έως τότε Καστριώτες είχαν την πλειοψηφία της διοίκησης και τους οποίους σήμερα αγνοείτε, ξεχρεώθηκαν οφειλές τους με καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά, π.χ. χρέος 70.000 € ΔΕΠΑΠΟΖ.
Μη κατανοώντας το λόγο τον οποίο σας ανάγκασε να μην προτείνετε κανένα Καστριώτη για το Δ.Σ. και επειδή θεωρούμε ότι πέραν της νομικής υπάρχει και η ηθική πλευρά της υπόθεσης που επιβάλει την συμμετοχή Καστριωτών στο Δ.Σ. της επιχείρηση θα θέλαμε να παρακαλέσουμε το σώμα και τον δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο να επανεξετάσετε το θέμα και να αποκαταστήσετε την αδικία και προσβολή έναντι σε αυτούς που, πάρα της δυσκολίες και τα εμπόδια από γειτονικά χωριά από την αρχή της αξιοποίησης του σπηλαίου, κόπιασαν για το στήσιμο της επιχείρησης και δεν είναι άλλοι από τους Καστριώτες, που με την απόφασή σας σεβαστή εκ μέρους μας, αγνοούνται.
Λυπούμαστε ειλικρινά που η πρώτη μας επικοινωνία μας γίνετε με σκοπό να παραπονεθούμε και όχι να γνωριστούμε ,να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες που θα ωφελήσουν την περιοχή, όπως θα επιθυμούσαμε.
Τέλος είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για την όποια διευκρίνηση και συνεργασία για την πρόοδο της επιχείρησης, ανάπτυξη του χωριού μας και της περιοχής.
Ελπίζοντας πως θα τύχουμε κατανόησης και πιστεύοντας ότι θα δώσετε θετική λύση στο δίκαιο αίτημά μας σας ευχαριστούμε, σας ευχόμαστε καλή θητεία, επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και ευελπιστούμε σε μια θετική και έγκαιρη απάντησή σας.

Για τα μελή του συλλόγου και όλους τους Καστριώτες
Με εκτίμηση
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.