HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσίαση βιβλίου- Έρευνα στους Ταμπακόμυλους του Λειβαρτζίου Καλαβρύτων

Ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας, "η Αγία Τριάδα"και  η ελληνική Ομάδα  της TIMS  (Διεθνής Εταιρεία Μυλολογίας) σας προσκαλούν τ...

Ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας, "η Αγία Τριάδα"και η ελληνική Ομάδα  της TIMS  (Διεθνής Εταιρεία Μυλολογίας)
σας προσκαλούν την Κυριακή 6η Οκτωβρίου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις 11:15 στη παρουσίαση του βιβλίου "Greek Mills", έκδοση της ΤΙΜS, που μόλις κυκλοφόρησε διεθνώς με αντικείμενο τους, πάσης φύσεως μηχανισμούς που αφορούν την ανθρωποκίνηση, ζωοκίνηση, ανεμοκίνηση και υδροκίνηση από τους ύστερους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι τη πρωτοβιομηχανική εποχή. Ειδικά θα παρουσιασθεί η έρευνα στους ταμπακόμυλους στο Λειβάρτζι, Επαρχίας Καλαβρύτων, και η σημασία τους για την ανάπτυξη της.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • Το Λειβάρτζι , Παναγιώτης Φράγκος (πρόεδρος του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας, "Η Αγία Τριάδα"
  • Σύντομη ενημέρωση για τη Μυλολογία και τη Διεθνή Εταιρεία (TIMS), Στέφανος Νομικός (αρχιτέκτων, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στην TIMS και μέλος Δ.Σ της TIMS)
  • "Συγκρότημα Νερόμυλου_Ταμπακόμυλου στο Λειβάρτζι Αχαϊας. Αποτύπωση και Πρόταση αποκατάστασης και Επανάχρησης". Κατερίνα Στεφανοπούλου (αρχιτέκτων αναστηλώτρια)
  • Το βιβλίο των Ελληνικών μύλων και η περίπτωση των ταμπακόμυλων στο Λειβάρτζι, Γιώργος Σπεής (εθνογράφος ερευνητής)
  • Η έρευνα στην ιστορία των μύλων ως παρακαταθήκη για την ανάπτυξη και τον πολιτισμό, Τέλης Τύμπας (καθηγητής της ιστορίας της τεχνολογίας στους νεώτερους χρόνους, τμήμα ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.