HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Να δοθεί λύση ζητούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Καλαβρύτων - Στο πλευρό τους και η Δημοτική Αρχή

Στάση εργασία πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαβρύτων, μέσω του προγράμματος κοινω...


Στάση εργασία πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαβρύτων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας "Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας" με αίτημα την παράταση συμβάσεών τους, στο πλαίσιο του προγράμματος ή διερεύνηση άλλων νόμιμων τρόπων προς την κατεύθυνση αυτή.

Την συγκέντρωση των εργαζομένων επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε το δίκαιο του αιτήματός τους και πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου για να επιλυθεί. 

Η επιστολή των απεργών έχει ως εξής: 

Παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, καταθέτοντας με την σειρά σας αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ), για την εκ νέου επέκταση των συμβάσεών μας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα. Στην περίπτωση που αυτό δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, παρακαλούμε για την διερεύνηση άλλων τρόπων, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, που θα καταστήσουν το αίτημά μας εφικτό.
Θεωρούμε ότι η παράταση των συμβάσεών μας εκτός από δίκαιη είναι και αναγκαία, καθώς οι ανάγκες του Δήμου Καλαβρύτων σε προσωπικό είναι πραγματικές και οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουμε όλοι ανεξαρτήτως οι ωφελούμενοι, με την εκτέλεση των καθηκόντων που μας έχουν ανατεθεί από τα επιμέρους τμήματα, βοηθούν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του Δήμου και στην εύρυθμη λειτουργία του.
Επιπρόσθετα, κατά το προηγούμενο διάστημα της απασχόλησής μας ως ωφελούμενοι του προγράμματος, ενταχθήκαμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον του οποίου γίναμε αναπόσπαστο μέρους του. Αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και καλύψαμε με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα κενά τα οποία υπήρχαν σε προσωπικό, γεγονός το οποίο συνηγορεί προς την εκπλήρωση του αιτήματός μας, καθώς εκτός των άλλων, η εκπαίδευση και η ένταξη νέου προσωπικού στον εργασιακό οργανισμό του Δήμου, θα είναι αναμφίβολα χρονοβόρα και θα επιβαρύνει με επιπλέον φόρτο εργασίας το μόνιμο προσωπικό.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, ότι με την παράταση των συμβάσεών μας, πολλοί από τους ωφελούμενους θα είναι σε θέση να κατοχυρώσουν, είτε δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας, είτε δικαίωμα σύνταξης, κάτι το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για την παρούσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.


                                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.