HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αιματοκύλισμα στη Συρία - Απάθεια από την διεθνή κοινότητα

Για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί χωρίς να...

Για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει ουσιαστικά τους Κούρδους της Συρίας να βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος των ορέξεων του τουρκικού στρατού.
Οι νεκροί σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έφτασαν τους 342 ενώ ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός Τούρκου στρατιώτη.
Το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας συνεχίζουν να πλήττουν στόχους των Κούρδων ενώ γυναικόπαιδα εγκαταλείπουν μαζικά τις περιοχές της πρώτης γραμμής. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις πόλεις Ρας Αλ-Αϊν και Ταλ Αμπιάντ.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Κούρδων αντεπιτέθηκαν με ρουκέτες σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην πόλη Αγιάζ της Τουρκίας η οποία βρίσκεται κοντά στο Χαλέπι.

Ανησυχία για αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους
Πάντως αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα φρουρούνταν από Κούρδους μαχητές, ξέσπασαν σε πανηγύρια όταν η Τουρκία εισέβαλλε στη Συρία. Εκφράζονται μεγάλες ανησυχίες ότι η τουρκική εισβολή ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους.
Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live
ΦΩΤΟ AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.