Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ - Νεκτάριος Φαρμάκης: «Εχθρός μας ο χρόνος…»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και δράσεων που έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Επιχει...

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και δράσεων που έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τους Δημάρχους της Αχαΐας, σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάτρα.
Ήταν η τρίτη και τελευταία διαδοχική συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας (προηγήθηκαν αντίστοιχες συσκέψεις με τους Δημάρχους της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας), κατά την οποία εκ νέου ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και τη διάθεση της Περιφέρειας να συμβάλλει ενεργά, ώστε να παραδοθούν ποιοτικά έργα στην τοπική κοινωνία και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αξιοπιστίας παντού.
«Κρινόμαστε όλοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προς τους Δημάρχους και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα σε τρεις κατευθύνσεις: Η μία είναι η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί. Η δεύτερη αφορά τις μεταξύ μας συναντήσεις που θα ακολουθήσουν ώστε να προχωρήσουμε σε εντάξεις νέων έργων για το τρέχον πρόγραμμα, ενώ αμέσως μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος 2021-2027. Εχθρός μας είναι ο χρόνος…» 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος θέλησε να περάσει μήνυμα ανοιχτής και διαρκούς συνεργασίας με όλους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία είναι αυτοσκοπός. Δεν ξεχωρίζουμε Δήμους. Δεν ξεχωρίζουμε πολίτες.  Συνέργια σ’ όλες τις δράσεις» με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας υλοποιούν 51 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 81.250.749 ευρώ, ποσοστό 17,9% επί του προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων. Τα έργα αυτά έχουν δημιουργήσει νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις) ύψους 25.771.845,58 ευρώ, ποσοστό 12,5% επί του συνολικού ποσού των συμβάσεων του προγράμματος. Οι πληρωμές των έργων ανέρχονται σε 19.834.943,11ευρώ ποσοστό 18,1% επί του συνόλου των καταχωρημένων δαπανών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Αχαΐα: Έργα ΒΑΑ που ξεμπλοκάρουν,
συνολικού προϋπολογισμού 23.683.397,78 ευρώ
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμο Πατρέων ότι αποδεσμεύονται έργα ύψους 23,6 εκατ ευρώ που αλλάζουν τη φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη και υλοποίησή τους, έπειτα από την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος αρμόδιου για θέματα χωροταξίας, Δημητρίου Οικονόμου βάσει της οποίας αίρεται η προϋπόθεση για τη διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.
Συγκεκριμένα τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη Βιώσιμη Αστική ανάπτυξη Δήμου Πατρέων και ξεμπλοκάρουν είναι: 
• Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας (διαδρομές 1, 2, 3) και Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, συνολικού προϋπολογισμού 21.999.900,78 ευρώ, που είναι υπό ένταξη.  
• Αστική Ανάπλαση Περιοχής Γούβας, προϋπολογισμού 1.418.497,00 ευρώ που είναι υπό ένταξη.
• Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας, προϋπολογισμού 265.000,00 που επίσης είναι υπό ένταξη.
Σημειώνεται, τέλος, πως με την πρόσφατη εξέλιξη, αποδεσμεύονται συνολικά 17 έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία συνολικού προϋπολογισμού 41,7 εκατ. ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.