HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Επίδαυρο το Γυμνάσιο και το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων

Το Γυμνάσιο και το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας στο Αρχαίο Δράμα» και σε ...

Το Γυμνάσιο και το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας στο Αρχαίο Δράμα» και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 πραγματοποίησαν την τρίτη και τελευταία επίσκεψη για φέτος στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου για την παρακολούθηση της παράστασης, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου. Η συμμετοχή μαθητών και γονέων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη (74 άτομα).
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» ήταν η φιλόδοξη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στα φετινά «Επιδαύρεια» και πέτυχε ομολογουμένως να αποδώσει στο ακέραιο τον τραγικό λόγο του Αισχύλου. Όσοι παρακολουθήσαμε την παράσταση βγήκαμε από το θέατρο έχοντας στο μυαλό μας τα μηνύματα του ποιητή για αξιοπρέπεια και αντίσταση στην αυθαιρεσία της κρατικής εξουσίας.
Επειδή για την υλοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής δυνατότητας για τα Καλάβρυτα είναι καταλυτικός ο ρόλος δύο ανθρώπων, θα επαναλάβουμε τις ευχαριστίες μας στους κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη και στον πρόεδρο της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» κο Πέτρο Σταυριανό.
Τέλος να σημειώσουμε πως με την παρέμβαση του προέδρου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» κου Πέτρου Σταυριανού έχει ήδη συμπεριληφθεί στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, η συμμετοχή των σχολείων μας στο πρόγραμμα που θα επαναληφθεί κατά το σχολικό έτος 2019-2020 καθώς και η δωρεάν διάθεση 60 εισιτηρίων για 3-4 παραστάσεις-επισκέψεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για την παρακολούθηση παραστάσεων το καλοκαίρι του 2020. Στα πλαίσια δε του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.