Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


Θ.ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Νομιμότητα, διαφάνεια και εξωστρέφεια στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Με ευρεία αποδοχή, σχεδόν ομόφωνα, εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Νασιώτης, Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων. Ο κ. Νασιώτης, έμπειρος...

Με ευρεία αποδοχή, σχεδόν ομόφωνα, εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Νασιώτης, Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων. Ο κ. Νασιώτης, έμπειρος αλλά άτεγκτος, έδωσε το στίγμα της προεδρίας του στην πρώτη του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας οτι ξεκινά μια "καινούργια τετραετία διακυβέρνησης του δήμου μας, που θα είναι αρκετά δύσκολη λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας"
Ολόκληρη η ομιλία του Νασιώτη έχει ως εξής 
  
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοιΘα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου γιατί με τιμήσατε σήμερα με την ψήφο σας για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου προτείνοντας με για Πρόεδρο.Σήμερα αρχίζει και ουσιαστικά μία καινούργια τετραετία διακυβέρνησης του δήμου μας, που θα είναι αρκετά δύσκολη λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Και αναφέρομαι στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, την κατάσταση του οδικού δικτύου, την διεκδίκηση του μεριδίου που αναλογεί στην πόλη μας ενόψει των εορτασμών των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821 και άλλα πολλά.Πιστεύω όμως ότι με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων, θα μας βρει το τέλος αυτής της τετραετίας να έχουμε επιτελέσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο έργο, που θα βελτιώνει αρκετά την καθημερινότητα των δημοτών μας.Μιλάω για συναίνεση, γιατί πιστεύω ότι χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Αν “διάβασα”, και το διάβασα εντός εισαγωγικών, τις ομιλίες τόσο του δημάρχου όσο και των αρχηγών των παρατάξεων στην τελετή της ορκωμοσίας, η συναίνεση ήταν το νόημα πού κυριαρχούσε στις ομιλίες τους.Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι αυτή, και απευθύνομαι σε εσάς κύριε Δήμαρχε, είναι η πλήρης νομιμότητα, η διαφάνεια και η εξωστρέφεια. Και επειδή προσωπικά θέλω να είμαι ξεκάθαρος γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, θα ήθελα να παρακαλέσω κύριε Δήμαρχε, όταν θα είστε έτοιμος και έχετε όλα τα στοιχεία στα χέρια σας, για το τι παραλάβατε και τι εκκρεμότητες υπάρχουν σε όλο το δήμο μας, σε όλες τις επιχειρήσεις του, να μου το ανακοινώσετε ώστε να γίνει μία ειδική συνεδρίαση του σώματος με μοναδικό θέμα παράδοση και παραλαβή.Με αυτόν τον τρόπο, θα κλείσουν τα στόματα και των συμβούλων της πλειοψηφίας που θα λένε ότι παραλάβαμε χάος, και των συμβούλων της αντιπολίτευσης που θα αντικρούουν λέγοντας ότι σας αφήσαμε έτοιμο έργο και τα κάνατε μπάχαλο…Με αυτό τον τρόπο θα παύσει η αντιδικία μεταξύ μας και θα επέλθει συναίνεση και θα συνεχίσουμε όλοι μας προς τα εμπρός, γνωρίζοντας όμως επακριβώς τι μας… “άφησε” η προηγούμενη δημοτική αρχή, τι εκκρεμότητες υπάρχουν, χωρίς βέβαια να ακυρώνουμε αλλά αντιθέτως να επιβραβεύουμε ότι θετικό έχει γίνει.
Έχω διατελέσει αρκετά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και την τελευταία πενταετία Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τι θέλει και τι προσδοκά ο Δημοτικός Σύμβουλος και ο πολίτης από το προεδρείο. Ο Δημοτικός Σύμβουλος δεν είναι εδώ για να σηκώνει το χέρι του την ώρα της ψηφοφορίας, ούτε για να συμπληρώνει με την παρουσία του την απαρτία του Σώματος.Είναι εδώ για ουσιαστικό λόγο. Να συμβάλλει με τις γνώσεις του, την έρευνα του, τις απόψεις του, στην καλύτερη δυνατή λύση των συζητούμενων θεμάτων. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να παίρνει το λόγο και όχι να περιμένει πότε θα τελειώσουν τις ομιλίες τους ο εισηγητής, ο Δήμαρχος, οι αρχηγοί των παρατάξεων, να υπάρξουν διευκρινίσεις, να παίρνουν ξανά το λόγο οι προαναφερθέντες επί προσωπικού και… πάει λέγοντας, και μετά από μία ή δύο ώρες να του δίνεται ο λόγος.Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας, θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια ότι λέει ο κανονισμός για το χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε ομιλητής, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον κάθε σύμβουλο να εκθέτει την άποψη του.Όσο αφορά τον πολίτη, θα παρακαλώ κάθε φορά που θα έρχεται θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, συμπολίτη μας, ή φορέων, ή προέδρων κοινοτήτων, τους δημοτικούς συμβούλους, να προηγούνται των άλλων θεμάτων και να μην περιμένουν δύο τρεις ή τέσσερις ώρες μέχρι να συζητηθεί το θέμα τους.Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.
Δεν θα ανεχτώ και δεν θα επιτρέψω να μεταφέρονται προσωπικές διαφορές και να υπάρχουν αντεγκλήσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων μέσα σε αυτή την αίθουσα, αλλά και ούτε μεταξύ συμβούλων και πολιτών που θα παραβρίσκονται σε αυτή.Σε αυτό θα είμαι τελείως κάθετος!!!Πολιτικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν και επιβάλλεται να υπάρχουν γιατί, μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση παράγεται η σύνθεση και δίνεται η καλύτερη δυνατή λύση στο εκάστοτε πρόβλημα.Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την λύση ενός προβλήματος από μία οπτική γωνία, τη δική σου, και να λες ότι αυτή είναι η σωστή, και άλλο να το βλέπεις από πολλές οπτικές γωνίες που σου υποδεικνύουν οι συνομιλητές σου. Έχεις και καλύτερη εικόνα και καλύτερη προοπτική επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.
Το δεύτερο που θα ήθελα να τονίσω είναι το εξής:Ζούμε στην “ηλεκτρονική εποχή”. Όλοι μας και στο πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου μας, έχουμε ένα κινητό, ή ένα υπολογιστή. Και αν δεν έχουμε όλοι, έχουν οι περισσότεροι από εμάς. Θα επιδιώξω, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, να υπάρξει η δυνατότητα live μετάδοσης όλων των δημοτικών συμβουλίων.
Έτσι ο κάθε πολίτης, θα έχει προσωπική άποψη για το τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και όχι να του μεταφέρονται από κάποιους για το τι έγινε, όπως θέλουν αυτοί…Θα μπορεί να αξιολογεί ο πολίτης τον καθέναν από εμάς, για ότι κάνει μέσα σε αυτή την αίθουσα, την θέση που παίρνει για κάθε θέμα, την άποψη που έχει, την λύση που προτείνει.Να δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στον πολίτη, να μας ελέγχει και αξιολογεί ανά πάσα στιγμή!Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, αυτοί μας ψήφισαν και σε αυτούς λογοδοτούμε!!!Σας ευχαριστώ πολύ.Να είμαστε όλοι καλά και καλή θητεία να έχουμε!!!

Σχετικά με την διαφωνία για το διαδικαστικό τρόπο εκλογής των επιτροπών του Δήμου και την ολιγόλεπτη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Νασιώτης ζήτησε συγνώμη από το σώμα και τόνισε στο kalavrytanews.com οτι από δω και στο εξής θα υπάρχει παρουσία νομικού συμβούλου του Δήμου.
Όσο αναφορά την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, την χαιρετίζουμε, σημειώνοντας όμως οτι το kalavrytanews.com, μετέδωσε ζωντανά ολόκληρη την συνεδρίαση, καταγράφηκε ως η πρώτη ζωντανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων και φυσικά θα συνεχιστεί 


Δεν υπάρχουν σχόλια