HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νασιώτης και Φούρας στην σύσκεψη της Τρίπολης για τα 200 χρόνια από το 1821

Στο Δημαρχείο Τρίπολης, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι ομόλογοί του από την Τρίπολη, την Πύ...

Στο Δημαρχείο Τρίπολης, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι ομόλογοί του από την Τρίπολη, την Πύλο και το Αίγιο, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτης και ο επικεφαλής της επιτροπή για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων στα Καλάβρυτα κ. Ανδρέας Φούρας, όπως και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς συναντήθηκαν για πρώτη φορά, με σκοπό τη σύνδεση των 5 πόλεων εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε καθεμιά από τις 5 πόλεις αντιστοιχίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων: Αίγιο – μυστική συνέλευση, Καλάβρυτα – έναρξη, Καλαμάτα – απελευθέρωση, Τρίπολη – άλωση, Πύλος – ναυμαχία Ναυαρίνου.

Όσοι μετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου αυτών των 5 πόλεων και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, εν όψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.