Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Ξαναζωντανεύει» για μια ημέρα, η γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος

«Η θάλασσα που μας ενώνει». Αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξέν...

«Η θάλασσα που μας ενώνει». Αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας και «ένωσε» μετά από χρόνια τις δύο απέναντι ακτές του Κορινθιακού - το Αίγιο και το γραφικό χωριό του Αγίου Νικολάου Φωκίδος.

Ο ενιαίος χαρακτήρας των παράκτιων πόλεων και οικισμών του Κορινθιακού και οι άμεσοι δεσμοί που έχουν διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο ανάμεσα στις απέναντι ακτές του, καθώς και το συμβολικό μήνυμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής που ενώνει το Αίγιο με τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Δωρίδος, ήταν οι άξονες της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης των Οινοξενείων.

Δεκάδες επιβάτες από το Αίγιο, μαζί με το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, αιρετούς από την τοπική αυτοδιοίκηση και εκπρόσωπους παραγωγικών φορέων της Αιγιάλειας, όπως οινοποιούς του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, ταξίδεψαν με το ferry boat “Zeus” στον Άγιο Νικόλαο, όπου τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Δωρίδος κ. Καπεντζώνης και εκπρόσωποι από την τοπική κοινότητα Καλλιθέας.

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, οι δύο δήμαρχοι του Κορινθιακού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο Αρίων» κ. Σταμάτης Χαλβατζής και ο πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια κ. Άγγελος Ρούβαλης, τόνισαν τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν διαχρονικά ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών και υπογράμμισαν την μεγάλη σημασία που έχει η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης όπως και την ανάγκη προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου. Στην εκδήλωση επίσης, τιμήθηκαν κάτοικοι της παραλιακής Δωρίδας και παλαιοί ψαράδες του Κορινθιακού ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν γευσιγνωσία οίνου από τους εκλεκτούς οίνους του δικτύου Οινοξένεια.

Κατά την επιστροφή, ο καταξιωμένος οινογράφος, κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος παρουσίασε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών οινοποιείων της Αιγιάλειας, ενώ βραβεύτηκε από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, για την διαχρονική του προσφορά στο θεσμό Οινοξένεια και την ανάδειξη του ποιοτικού αμπελώνα της Αιγιάλειας.

Οι επιβάτες του ιστορικού αυτού δρομολογίου, είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φυσική αξία του Κορινθιακού Κόλπου και των παράκτιων οικοσυστημάτων του, από το μέλος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Κώστα Πακωνσταντίνου.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα καταστήματα “Market In” για την σημαντική τους βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Περδίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.