HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΕΡΠΙΝΗ: Παλλαϊκό κατευόδιο στον παπα-Γιώργη Σαρδελιάνο (ΦΩΤΟ)

Παλλαϊκό ήταν το κατευόδιο στον αγαπητό σε όλους π. Γεώργιο Σαρδελιάνο που άφησε χθες τα εγκόσμια σε ηλικία 67 ετών.  Εκατοντάδες πολ...

Παλλαϊκό ήταν το κατευόδιο στον αγαπητό σε όλους π. Γεώργιο Σαρδελιάνο που άφησε χθες τα εγκόσμια σε ηλικία 67 ετών. 
Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν από νωρίς το Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κερπινής, το οίκο του Θεού, που Λειτουργούσε επί σειρά ετών ο Άξιος υπηρέτης του Κυρίου, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του πατρός Γεωργίου και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του. 
Της εξοδίου ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, συμπροσευχομένων πολλών Ιερέων της καθημάς Μητροπόλεως αλλά και από άλλε Μητροπόλεις,
Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και το και ο Κερπινιώτης δημοσιογράφος Αντώνης Βασιλόπουλος.
Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Κατσανιώτης τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Φλογερά, Μαγκαφά, Κούκιο και τον νεοεκλεγέντα κ. Νασιώτη, τα μέλη του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, κ Σαρδελιάνο, Παναγόπουλο και Παπαγεωργίου, Προέδρους Συλλόγων, Τοπικών Κοινοτήτων, τον τ Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Χατζηλάμπρου, τον Πρόεδρο της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Βαρβιτσιώτη, τον Πρόεδρο του Α.Ο.Σκεπαστού κ. Ντόκο  κ.αλλ. 
Ο μακαριστός π. Γεώργιος διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. 
Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του. 
Ο πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1981 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και ένα χρόνο αργότερα Πρεσβύτερος, αναλαμβάνοντας εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής. 
ρεπορταζ Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.