HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Οριστικά στην Βουλή η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Οριστικά στην Βουλή η Χριστίνα Αλεξοπούλου , που κατέλαβε την πέμπτη κατά σειρά θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με 11.515 ψήφους και με τον...

Οριστικά στην Βουλή η Χριστίνα Αλεξοπούλου, που κατέλαβε την πέμπτη κατά σειρά θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με 11.515 ψήφους και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στην πρώτη θέση αλλά να μην κρατά της έδρα στην Αχαΐα. Έτσι η Χριστίνα Αλεξοπούλου θα εκπροσωπήσει την Αχαία στην νέα Βουλή.
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι κόρη του Μιχάλη Χρ. Αλεξόπουλου και της Μαρίας Σπ. Καραπάνου. Είναι σύζυγος του Πατρινού δικηγόρου Θεόδωρου Τζαμαλούκα και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, της Πηνελόπης.
Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων (ΔΕΠΙΝ) από το 1998, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.
Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004–2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της.
Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δραστηριοποιείται στον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και
την Κεντρική Διοίκηση. Σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.
Στα προσωπικά ενδιαφέροντά της εντάσσονται η πολιτική, ο
ακτιβισμός, ο εθελοντισμός, η ισότητα και η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσα από την Εκκλησία και άλλους θεσμούς ή φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.