HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος ψηφίζει... Αξέχαστες ατάκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξέχαστες στιγμές γέλιου αλλά και πολλές πικρές αλήθειες, μας χάρησε ο παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος με ιστορίες βγαλμένες μέσα από ...

Αξέχαστες στιγμές γέλιου αλλά και πολλές πικρές αλήθειες, μας χάρησε ο παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος με ιστορίες βγαλμένες μέσα από την καθημερινότητα. Εκλογές 2019 και ας θυμισθούμε μερικές αξέχαστες ταινίες με θέμα την... κάλπη
Τζένη Τζένη (1965)
Ο Γκόρτσος, το παιδί του λαού, μπορεί να κρατά όλο το νησί "να" αλλά τελικά χάνει τις εκλογές λόγω... έρωτα. Η Τζένη ερωτεύεται νεαρό γόνο εύπορης οικογένειας και μέλλοντα υπουργό Ναυτιλίας και ο έρωτάς τους καθορίζει και το εκλογικό αποτέλεσμα.


Ζητείται ψεύτης (1961)
Το "Ζητείται ψεύτης", ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους. Και ας μην ασχολείται τόσο με καθαυτό το θέμα των εκλογών, διακωμωδεί τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής.


Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Στο Υπάρχει και Φιλότιμο, ακούμε ατελείωτα "θα" από τον πολιτικό Μαυρογιαλούρο Λάμπρο Κωνσταντάρα αλλά και το "υπάρχουν λεφτά" που είναι πιο επίκαιρη ατάκα από ποτέ.


Η βουλευτίνα (1966)
Η Ρένα από υποστηρίκτρια του μνηστήρα της που είναι υποψήφιος στις εκλογές, γίνεται τελικά η ίδια βουλευτίνα έπειτα από ένα απρόσμενο γεγονός.


Η κυρία δήμαρχος (1960)
Η Γεωργία Βασιλειάδου επιλέγει υποψηφίους που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιό της στο "Η κυρία δήμαρχος", ενώ επική είναι η ατάκα της "εκλογές κάνουμε, οι ψηφοφόροι θέλουν να βλέπουν".


Στουρνάρα 288 (1959)
Η ταινία «Στουρνάρα 288» ή «Φτώχεια και αριστοκρατία» είναι σπονδυλωτό δράμα του Nτίνου Δημόπουλου με τους Oρέστη Mακρή, Σμαρούλα Γιούλη, Σοφία Βέμπο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, μία ταινία που βασίζεται στο θεατρικό έργο των Μίμη Τραϊφόρου - Δ. Βασιλειάδη Στουρνάρα 288.


Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Από την ταινία «Ανθισμένη αμυγδαλιά», που μας μεταφέρει με απαράμιλλη νοσταλγία, στην Αθήνα, και συγκεκριμένα, στην Πλάκα των τελών της δεκαετίας του 1880, όταν κυβερνήτης ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης... Ο καφετζής, κυρ-Παναγιωτάκης (Νίκος Σταυρίδης) του σύρει τα εξ αμάξης για τους νέους φόρους που επιβάλλει...
Θανασάκης ο Πολιτευόμενος (1954)
Κλασική ελληνική κωμωδία, που γύρισε με κέφι ο Αλέκος Σακελάριος το 1954, σε σενάριο που έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, με έναν υπέροχο Ντίνο Ηλιόπουλο στο ρόλο ενός μεγαλομπακάλη, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την έπαρση του γαμπρού του Θανασάκη Γκοβότσου (Βύρωνας Πάλλης) που θέλει και αυτός με τη σειρά του να σώσει τη χώρα μπαίνοντας στην πολιτική και τρώγοντας την προίκα της αδελφής (Άννα Συνοδινού) του μεγαλομπακάλη.

Οι 900 της Μαρίνας (1960)
Από τις λιγότερο γνωστές ταινίες με θέμα τις εκλογές, που γύρισαν με προχειρότητα το 1960 ο Κώστας Δούκας με τον Θάνο Σάντα. Σε ένα χωριό, ο παλαίμαχος βουλευτής Δαμαλάς κι ένας νεαρός ιδεαλιστής (Νίκος Τζόγιας), γιος του γιατρού της περιοχής, είναι αντίπαλοι στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.