Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΑΚΡΑΤΑΣ: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τους μαθητές (ΦΩΤΟ)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας , στο πλαίσιο των φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του και στο πλαίσιο του ...

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο των φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε δράσεις με σχολεία της Κλειτορίας, της Ακράτας και της Αιγείρας. 
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 4 Ιουνίου, Τετάρτη 5 Ιουνίου και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 στην εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία και στην πλατεία της Κλειτορίας, καθώς και σε σχολεία της περιοχής Ακράτας και Αιγείρας.
Οι δράσεις στην Ακράτα και στην Αιγείρα αφορούσαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα δελφίνια και ειδικά για τα δελφίνια του Κορινθιακού κόλπου, καθώς και για την ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στις περιοχές NATURA.
Οι δράσεις στην Κλειτορία αφορούσαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και πως αυτά οδηγούν σε μια οικολογική καταστροφή με επίκεντρο τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής και μπορούν με μικρές καθημερινές συνήθειες να περιοριστούν. Επίσης, τα παιδιά συμμετείχαν σε δρώμενο στην πλατεία της Κλειτορίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Θέμα της δράσης στην Ακράτα και την Αιγείρα ήταν:
«Ο Κορινθιακός Κόλπος ως περιοχή NATURA και τα δελφίνια του...Στέλνω ένα μήνυμα Σ.Ο.Σ για τα δελφίνια του Κορινθιακού. . .»

Θέμα της δράσης στην Κλειτορία ήταν:
«5 Ιουνίου!!! Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον!!! Στέλνω το δικό μου μήνυμα προστασίας του Περιβάλλοντος!!!»
Η δαπάνη των δράσεων καλύφθηκε από το Κ.Π.Ε Κλειτορίας- Ακράτας στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.