Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Τίμησαν του πεσόντες του Ιουνίου 1943

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Φιλιώτες, τίμησαν την μνήμη των πεσόντων συμπατριωτών και το ολοκαύτωμα του χωριού, από τα Ιταλικά ...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Φιλιώτες, τίμησαν την μνήμη των πεσόντων συμπατριωτών και το ολοκαύτωμα του χωριού, από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 20 και 21 Ιουνίου 1943. Σε μια σεμνή και ουσιαστική τελετή, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Φιλιωτών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητας, σήμερα το απόγευμα, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του μνημείου έξω από το νεκροταφείο του χωριού, ενώ ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γεώργιος Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1943, τονίζοντας οτι η μάχη των Φιλίων, ήταν από τις πρώτες ένοπλες αντιστασιακές δράσεις στην περίοδο της κατοχής όπου έχασαν την ζωή τους, κατ την διάρκεια της μάχης 2 ένοπλοι μαχητές της ομάδας Μίχου και την επομένη εκτελέσθηκαν 6 συμπατριώτες μας μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος, τότε, της Μονής Αγίου Αθανασίου Φιλίων, Αμβρόσιος. 
Στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, ο κ. Μητρόπουλος κατέθεσε στεφάνι, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και στο τέλος όλοι παρευρισκόμενοι, αναφώνησαν το "Αθάνατοι".
Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε το kalavrytanews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.