HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΦΑΣ: «Στην πρώτη επιλογή προορισμών τα Καλάβρυτα»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Λαζουρά, Νίκος Μαγκαφάς, μιλάει στην «Γ» για τις προοπτικές της περιοχής ...

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Λαζουρά, Νίκος Μαγκαφάς, μιλάει στην «Γ» για τις προοπτικές της περιοχής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
Ο Νίκος Μαγκαφάς γεννήθηκε στα Φλάμπουρα Καλαβρύτων. Υπηρέτησε για 35 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση ως μαθηματικός και το τελευταίο διάστημα πριν από τη συνταξιοδότησή του ως Διευθυντής Σχολείου στην Πάτρα. Από το 2010 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλαβρύτων. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Παιδείας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων και αντιπρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Δεν είναι και λίγοι οι ρόλοι που ανέλαβε, προσφέρουν επομένως μια καλή αφορμή για συζήτηση. Πολύ περισσότερο που ο Νίκος Μαγκαφάς είναι και πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Λαζουρά.

Ας αρχίσουμε με το κομμάτι της Παιδείας που άλλωστε σχετίζεται και με τον επαγγελματικό σας βίο…
«Είναι γεγονός ότι τον τομέα αυτόν τον προσέγγισα με άνεση λόγω γνώσης και εμπειρίας. Το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να διαχειριστούμε στα πρώτα χρόνια της θητείας μας ήταν η μεταφορά των μαθητών. Το αντιμετωπίσαμε πλήρως, ξεπερνώντας τις μεγάλες δυσκολίες και μάλιστα μειώνοντας το κόστος στο μισό. Σημειώνω ότι η μεταφορά των μαθητών αποτελεί πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας, στο έργο της οποίας συμβάλλουμε και δίνουμε λύσεις, όπως στην πρόσφατη περίπτωση των δυσκολιών μεταφοράς των μαθητών από το Μπόσι. Στον απολογισμό μας περιλαμβάνεται η ίδρυση στα Καλάβρυτα Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σχεδιάζουμε την ίδρυση ανάλογου σχολείου στην Κλειτορία και επίσης είμαστε κοντά στην ίδρυση Ειδικού Σχολείου στα Καλάβρυτα για μαθητές Γυμνασίου. Επίσης για τους αποφοίτους Λυκείου λειτουργήσαμε τμήματα ειδικοτήτων στα προγράμματα διά βίου μάθησης ενώ έχουμε σπουδαίο απολογισμό στη συντήρηση και ανακαίνιση όλων των σχολείων μας. Το ίδιο ισχύει και για τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό. Τα σχολεία μας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, το έργο μας εδώ είναι όντως σπουδαίο. Επίσης καλύπτουμε άριστα το ζήτημα της θέρμανσης των σχολείων τη στιγμή που τα περισσότερα σχολεία πανελλαδικά αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Για το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων μας με εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων έχουμε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά».

Ας περάσουμε τώρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο που ως γνωστόν απογείωσε τα Καλάβρυτα. Ποια είναι η εμπειρία από την εκεί θητεία σας;
«Παραλάβαμε ένα Χιονοδρομικό κέντρο με σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που ρυθμίστηκαν και εξυπηρετούνται πλήρως. Το Χιονοδρομικό σήμερα είναι οικονομικά υγιές ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι ο τελευταίος ισολογισμός του παρουσιάζει καθαρά κέρδη. Εξάλλου οι χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει – σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - ύψους 25 περίπου εκατομμυρίων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε άμεσα στον εκσυγχρονισμό του Κέντρου, διατηρώντας το στην πρώτη θέση και για τα επόμενα πενήντα χρόνια».

Τι εννοείτε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση;
«Μιλάω για το Χιονοδρομικό και για τα Καλάβρυτα γενικώς. Έχω διατελέσει, όπως ξέρετε, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω ότι οι προσπάθειές μας και η εξωστρέφεια που επιδιώξαμε έχουν αποδώσει. 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων τα Καλάβρυτα, στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ήταν ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός των Ελλήνων ενώ για όλη τη χρονιά είμαστε ο 6ος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα. Σημειώνω ότι και φέτος, στο πρώτο τρίμηνο του 2019 βρεθήκαμε στην πρώτη θέση μεταξύ των προορισμών. Πρόκειται για μοναδικές επιδόσεις στην τουριστική ιστορία των Καλαβρύτων και, πραγματικά, αισθάνομαι υπερήφανος για τη συμβολή μου σε αυτό». 

Για όσους παρακολουθούν τη λειτουργία του Δήμου Καλαβρύτων, ήταν αισθητή η παρουσία σας, σε όλα τα σημαντικά τεχνικά έργα του Δήμου. Μπορείτε να αναφερθείτε σε αυτά; 
«Δεν είναι θέμα τυπικών αρμοδιοτήτων αλλά ουσιαστικής ενασχόλησης. Πράγματι, ενεπλάκην στην παρακολούθηση και παραλαβή σημαντικών τεχνικών έργων, πάντα σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Λαζουρά και με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες.
Οφείλω λοιπόν να αναφερθώ σε ορισμένα έργα που είναι τα πιο σημαντικά. Πρόκειται για τα δίκτυα αποχέτευσης και την ολοκλήρωση της μονάδας Βιολογικού καθαρισμού των αστικών λυμάτων, ένα έργο τεράστιας σημασίας που εκσυγχρονίζει αποφασιστικά τις υποδομές μας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τον Βουραϊκό που έπαψε να είναι αποδέκτης λυμάτων. Θα αναφερθώ επίσης στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, στις εργασίες αποπεράτωσης του Πολύκεντρου και του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων. Για τα έργα αυτά ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και έγιναν συνεχείς επισκέψεις στα συναρμόδια Υπουργεία στις οποίες συμμετείχα, μαζί πάντα με τον δήμαρχο και τον Σπύρο Σοκορέλη. Επιτύχαμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και είματε κοντά στην αποπεράτωσή των έργων αυτών, που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και τη λειτουργικότητα  του Δήμου μας. 
Νομίζω ότι κάθε αμερόληπτος παρατηρητής μπορεί να δει και να εκτιμήσει ένα πλούσιο τεχνικό έργο στη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Λαζουρά».

Οι θητείες σας διέτρεξαν τα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Σε ποιο βαθμό αυτό το δεδομένο επηρέασε τη δράση σας;
«Στα χρόνια της κρίσης ο θεσμός της αυτοδιοίκησης υπέστη πλήγματα. Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν δραστικά και οι δυνατότητες λιγόστεψαν σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορώ να υπολογίσω τι απολογισμό θα είχαμε αν οι θητείες μας εξελίσσονταν στα χρόνια της ευμάρειας. Όμως, κάθε φορά παλεύεις με τα μέσα και τα εργαλεία που έχεις στη διάθεσή σου κι αυτό ακριβώς προσπάθησα να κάνω σε συνεργασία με όλη τη δημοτική αρχή. Μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι αλλά κάναμε και σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, γεγονός που πιστεύω ότι θα εκτιμήσουν οι συνδημότες».

Είστε και πάλι υποψήφιος. Τι λέτε στους συνδημότες σας, τι επιχειρήματα επικαλείστε για να ζητήσετε την ψήφο τους;
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια μου δόθηκε το προνόμιο της συνεχούς επαφής με όλους σχεδόν τους συνδημότες μου. Αυτοί μου εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εγώ προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τιμήσω την εντολή τους. Δεν βαυκαλίζομαι ότι παρουσιάζω έναν απολογισμό αποκλειστικά θετικό, ασφαλώς υπάρχουν κενά και ατέλειες. Τώρα όμως είναι η ώρα του ψηφοφόρου. Προσωπικά προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση του».

-Ποιο είναι το μέλλον σας στην αυτοδιοίκηση, κύριε Μαγκαφά;
«Επί του παρόντος με ενδιαφέρει το ραντεβού της 26ης Μαίου. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει μια ωραία φράση που λέει πως όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελάει. Στόχος λοιπόν άμεσος είναι η νίκη στις εκλογές –για την οποία είμαι βέβαιος - και για όλα τα υπόλοιπα όλος ο χρόνος θα είναι δικός μας. Εξάλλου το δυναμικό παρελθόν προοιωνίζεται ένα αντίστοιχο μέλλον». 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.