Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Μια αληθινή γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής

Μια αληθινή γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής ήταν ο αγώνας δρόμου-πεζοπορίας  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019  ...

Μια αληθινή γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής ήταν ο αγώνας δρόμου-πεζοπορίας  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019  στην Κλειτορία.    
Τα χαμόγελα και η συγκίνηση περίσσευαν καθώς  η όλη διοργάνωση    αγκαλιάστηκε από τους συμμετέχοντες και τους κατοίκους της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής και πλέον οραματίζεται το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, ώστε κάθε χρόνο να είναι καλύτερη και μεγαλύτερη. 
Ο εξαιρετικά φιλικά καιρός, τα χειροκροτήματα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία διαφόρων συλλόγων και φορέων, η όμορφη και παράλληλα απαιτητική διαδρομή συνέθεσαν την εικόνα του 1ου Αγώνα Δρόμου-Πεζοπορίας  «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος».
Ένα αθλητικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό γεγονός που κατάφερε να αποδείξει ότι οι συλλογικές διαδικασίες, η ανιδιοτελής προσφορά, οι συνεργασίες των πολιτών και το πνεύμα του εθελοντισμού είναι τα συνεκτικά στοιχεία, είναι οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να μην υποταχθούμε στον κοινωνικό κατακερματισμό και στους μηχανισμούς κοινωνικού αποκλεισμού.
Νικητής στην οργάνωση αυτή υπήρξε ο Αρχαίος Κλείτωρ, ο γίγαντας της ψυχής μας , το σημείο αναφοράς μας.
Νικητής αναδείχθηκε ο αρχαίος ολυμπιονίκης Κλεόμαντις ο Κλειτόριος.
Νικητής αναδείχθηκε ο Αη-Γιώργης, ο ιππότης τροπαιοφόρος της Ορθοδοξίας.
Νικητές αναδείχθηκαν τα παιδιά μας, η αυριανή γενιά του τόπου μας, οι πεζοπόροι και οι δρομείς, που συγχρόνισαν τα βήματα και τις ανάσες τους για το «ευ αγωνίζεσαι» και έζησαν τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές δόξας τερματίζοντας καταχειροκροτούμενοι .
Νικητές αναδείχθηκαν οι εθελοντές, που εργάστηκαν αθόρυβα και διακριτικά, με όλες τους τις δυνάμεις.
Νικητές από τέτοιες εκδηλώσεις είμαστε όλοι μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για  να συμμετάσχουν στον αγώνα. 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες 
στους εθελοντές μας, τους αθέατους ήρωες που υποστήριξαν την εκδήλωση και που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησής της και συγκεκριμένα τους: Κριμπένη Γεωργία και Δημήτριο, (παρουσιαστές-εμψυχωτές), Θεοδωρακόπουλο Αθανάσιο – Γυμναστή του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης- Παπουτσή Κωνσταντίνα (ιατρική υποστήριξη και συντονισμός), Πλώτα Θεοδώρα, Γιαννακλή Αγγελική, Μαρίνα Ζαχαρία, Παπαγεωργοπούλου Γιώτα (γραμματεία), Μαρίνη Αριστείδη (υδροδοσία), Παπασωτηρίου Γεώργιο, Παπασωτηρίου Μαίρη, Παπασωτηρίου Κωστούλα, Κυριακόπουλο Ευάγγελο, Ρηγόπουλο Ιωάννη, Ρηγόπουλο Σταύρο, Παπανικολάου Ειρήνη, Μαντά Τάκη, Παπαγεωργόπουλο Χρήστο (καταγραφή και χρονομέτρηση αθλητών), Κιούσης Χρήστος, Ανδρουτσόπουλος Τάκης, Παπουτσή Γεωργία, Ντέντε Καλλιόπη, Γραμμένο Ανδρέα, Γιαννούλια Νικόλαο, Παπακανέλλου Σίλια, Πέτρε Δήμητρα,  Κατσιαμέτη Δήμητρα (ασφάλεια αθλητών), 
στους χορηγούς της διοργάνωσης, που υποστήριξαν το εγχείρημά μας
το Δήμο Καλαβρύτων για τη συνεργασία και τη στήριξη. 
τον κο Παπαγεωργίου Φάνη για τη φωτογράφηση της εκδήλωσης και των αθλητών,
τον κο Μηλιτσόπουλο Παναγιώτη για τη διάθεση των φρούτων που χορηγήθηκαν στους αθλητές,
τον κο Κουτρουλάκη Βασίλειο για την διάθεση του εκλεκτού μελιού «KORYS» τους νικητές του αγώνα,
τον κο Γκλαβά Χάρη για την διάθεση της μικροφωνικής εγκατάστασης,
τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» για τη διάθεση νερού και χυμών για τους αθλητές και τα παιδιά,
τον κο Παπασωτηρίου Σωτήριο για την οικονομική ενίσχυση,
τον κο Πίστα Σπήλιο για τη σχεδίαση και διάθεση της αφίσας του αγώνα, 
τον κο Πετρόπουλο Γεώργιο για τη διάθεση των αναμνηστικών διπλωμάτων,
τον κο Μηλιτσόπουλο Δημήτριο (Τζίμη) για τη στήριξη
την ταβέρνα «Παλυβός Ανδρέας» για το γεύμα των αθλητών,
τον κο Κόκκο Γεώργιο για τη διάθεση νερού στους αθλητές
στους θεσμικούς υποστηρικτές:
Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, 
Σώμα Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στους συνεργαζόμενους Συλλόγους και ιδιαίτερα: 
την Ομοσπονδία Συλλόγων  «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», για την συνεργασία και την οικονομική στήριξη.
το συνεργαζόμενο Σύλλογο Φίλων Ίππων «Ο Χελμός» και ιδιαίτερα στους ιππείς, Ντόλκα Μάκη και Κοτσιά Σωτήριο, οι οποίοι παρέλαβαν και μετέφεραν την «Κουλούρα» του Άγιου Γεώργιου, με την οποία τιμήθηκαν οι αθλητές του αγώνα καθώς και γιατί συμμετείχαν στον αγώνα ως προπομποί και συνοδοί των αθλητών.

Η οργανωτική επιτροπή  πιστέψαμε και πιστεύουμε και δίνουμε τη δέσμευσή μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού του χωριού μας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί.
Οι Συνδιοργανωτές
ΕΟΣ Κλειτορίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας
Κέντρο Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης Δ. Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια