Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνέντευξη με τον Τάκη Βαρβιτσιώτη

Συνέντευξη με τον Τάκη Βαρβιτσιώτη  «Η συνέπεια, η υπομονή και η επιμονή, αποτελούν την καλύτερη συνταγή για επιτυχημένα και αξιόπιστα...

Συνέντευξη με τον Τάκη Βαρβιτσιώτη 
«Η συνέπεια, η υπομονή και η επιμονή, αποτελούν την καλύτερη συνταγή για επιτυχημένα και αξιόπιστα αποτελέσματα σε όσα κάνουμε στη ζωή μας.»
Τάκης Βαρβιτσιώτης 

Ο Τάκης Βαρβιτσιώτης στο τελευταίο διάστημα βρέθηκε στις κορυφαίες στιγμές της τοπικής δημοσιότητας, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία της τοπικής ομάδας Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων να κατακτήσει μετά από 65 χρόνια την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.
Ο Τάκης Βαρβιτσιώτης, Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων, είναι παράλληλα και υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων στις επερχόμενες εκλογές. 
Στα γραφεία του KALAVRYTANEWS που μας επισκέφτηκε,  με την ευκαιρία του θέσαμε ορισμένες ερωτήσεις, τις δε απαντήσεις του παραθέτουμε στη συνέχεια:

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη ποια κατά την άποψή σας είναι τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας
Τ.Β.: Η συνέπεια η υπομονή και η επιμονή στην ποιότητα, είναι οι καλύτερες συνταγές για να έχεις το πιο σωστό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις λίγες φράσεις περιλαμβάνεται η φιλοσοφία μου και σε ότι ασχολούμαι, είτε στον επαγγελματικό μου χώρο είτε στον τομέα των ενδιαφερόντων μου και της προσφοράς μου στην κοινωνία. 
Είναι γνωστό ότι στην επαγγελματική μου διαδρομή, έχουμε αναπτύξει έναν από τους πλέον ονομαστούς χώρους εστίασης των Καλαβρύτων, με πανελλήνια εμβέλεια και τεράστια απήχηση τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα Καλάβρυτα. Ένα brand name ας πούμε. Βασίστηκε αυτή η επιτυχία στην συνταγή που προανέφερα. Ο επισκέπτης πλέον είναι απολύτως πληροφορημένος, γνωρίζει από το διαδίκτυο τα σχόλια άλλων και δεν μπορείς πλέον να κρύψεις τίποτε. Οι περισσότεροι πελάτες μας έχουν ήδη αποφασίσει, πριν έλθουν, τι θα παραγγείλουν. Γνωρίζουν τα επίπεδα τιμών κ.λ.π. Συνεπώς πρέπει να λειτουργείς με απόλυτη ποιότητα για να επιτύχεις, σε όλα τα επίπεδα. 

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη τι πιστεύετε ότι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στο Δήμο Καλαβρύτων και πως πρέπει να διεκδικηθεί. 
Τ.Β.: Κύριε Κυριαζή προτεραιότητα στο Δήμο Καλαβρύτων θα πρέπει να αποτελέσει η ποιοτική αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών της περιοχής μας από την μία πλευρά και η στήριξη με πολλαπλούς τρόπους των ανθρώπων που μένουν στον Τόπο μόνιμα και ασχολούνται επαγγελματικά κυρίως με την πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή την Αγροτική και Κτηνοτροφική παραγωγή. 
Για τον πρώτο τομέα των υπηρεσιών θα πρέπει η περιοχή μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της προς στους επισκέπτες και να γίνει ένας τόπος παραμονής τους για κάποιες ημέρες.
Όχι απλά σαν πέρασμα αλλά και σαν χώρος διανυκτέρευσης και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες σε πολλά επίπεδα. Πρέπει να σας πω ότι η εμπειρία μου από τον επαγγελματικό χώρο τα τελευταία χρόνια είναι ότι συνεχώς οι επισκέπτες παραμένουν στα Καλάβρυτα λιγότερο χρονικό διάστημα. Παλιότερα η παραμονή ήταν δύο με τρεις διανυκτερεύσεις μετέπειτα μειώθηκαν και σήμερα ένα ποσοστό πάνω από το μισό, ίσως και το 65% ουσιαστικά δεν διανυκτερεύει αλλά επιστρέφει Αθήνα και Πάτρα. 

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη είναι η άποψη σας σε σχέση με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Τ.Β.: Κύριε Κυριαζή, οι ενέργειες που θα γίνουν επιβάλλεται να είναι συντονισμένες για να μπορέσουν να έχουν αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γίνουν από έναν κεντρικό φορέα και ο καλύτερος είναι ο Δήμος Καλαβρύτων. Συνεπώς ο Δήμος Καλαβρύτων θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα διαμορφώσουν και θα αναδείξουν τα στοιχεία του πολιτισμού του τόπου μας, θα αναβαθμίσουν τα ποιοτικά κριτήρια, αλλά και τις δυνατότητες πολλαπλών επιλογών των επισκεπτών και με τον τρόπο αυτό σταδιακά θα υπάρξει η αναβάθμιση και η παραμονή των επισκεπτών στα Καλάβρυτα. Πρέπει να σας πω ότι ο μέσος όρος παραμονής στη Λίμνη Πλαστήρα η οποία προσφέρει πολύ λιγότερα από την περιοχή μας, είναι τουλάχιστον δύο ημέρες και με ποσοστό ξένων επισκεπτών να κυμαίνεται πάνω από 20%.

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη τον τομέα της ανάπτυξης της Αγροτικής παραγωγής ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες.
Τ.Β.: Κύριε Κυριαζή, η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή στην περιοχή μας αποτελούσαν και συνεχίζουν να είναι, η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης, αλλά κυρίως της παραμονής των ντόπιων κατοίκων στον τόπο μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συνεχείς προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό τους.  Από πλευράς του Δήμου αλλά και άλλων προγραμμάτων, θα πρέπει και η ποιο απομακρυσμένη παραγωγική μονάδα κτηνοτρόφου να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση τόσο του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και της ποιότητας ζωής των κτηνοτρόφων στην περιοχή μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα η φέτα αποτελούν ένα κεντρικό και πασίγνωστο προϊόν για όλη την Ελλάδα. Δεν φθάνει όμως πρέπει να υπάρξει εξέλιξη στους τρόπους παρουσίασης, νέα προϊόντα, υψηλό επίπεδο προβολής ώστε να καταφέρουν να  πάρουν αυξημένες τιμές λόγω ποιότητας και εμφάνισης. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε υψηλές τιμές όταν πχ η εικόνα του προϊόντος παραπέμπει στη δεκαετία του ’50. Πρέπει να οργανωθούν παράλληλες δράσεις ανάδειξης, π.χ. εβδομάδα κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτό απαιτεί συνεργασίες και αυτές πρέπει να δημιουργήσουμε.

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη στον τομέα του αθλητισμού ίσως είναι η καλύτερη χρονιά για τον τόπο μας φέτος.
Τ.Β.: Κύριε Κυριαζή, η επιτυχία της ομάδας ήταν το αποτέλεσμα μια πολυετούς προσπάθειας και οργανωτικής προετοιμασίας. Ούτε ξαφνικά ήλθε ούτε τυχαία. Συνέβαλε ουσιαστικά η στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου κ Λαζουρά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας κ Θύμιου Τζόβολου, προπονητών, αθλητών και βεβαίως του KALAVRYTANEWS που παρουσίαζε τις επιτυχίες αυτές.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλο το Δ.Σ. της ομάδας για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Θέλω να σταθώ, στο οτι η Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων, αποτελεί ένα φάρο για τον αθλητισμό. Πάνω από 150 παιδιά όλων των ηλικιών, αθλούνται σε πολλαπλά τμήματα. Όλα αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται με την αθλητική άμιλλα,  μακριά από  επικίνδυνους δρόμους η την απραξία του διαδικτύου. Εγώ αυτό θεωρώ το μεγαλύτερο μας, όλων, επίτευγμα. 

ΝΚ.: Κύριε Βαρβιτσιώτη γιατί ζητάτε την ψήφο για να γίνεται δημοτικός Σύμβουλος.
Τ.Β.: Αρχικά για να αναδείξω την εκτίμηση μου στον νυν Δήμαρχο κ Λαζουρα και την βοήθεια που παρείχε στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Κύρια όμως για να συμβάλλω στους σχεδιασμούς του Δήμου για να επιτευχθούν όσα προανέφερα ότι θα πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί ο Τόπος μας. Πιστεύω, ότι όλοι ξέρουν, πως πάντα μιλώ ειλικρινά και από την καρδιά μου. Και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι μπορούν να με εμπιστευθούν τόσο για την πορεία και όσα έχω δείξει ότι μπορώ να κάνω αλλά και για το ότι σε όλη τη ζωή μου διαμένω μόνιμα σε αυτό τον τόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.