HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι μαθητές των Καλαβρύτων εκπαιδεύτηκαν στην κυκλοφοριακή αγωγή (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, Γυμνάσιο, Γενικού και Ε...

Την Τρίτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, Γυμνάσιο, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, θεωρητική και πρακτική ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με θέμα την Οδική Ασφάλεια. 
Το ενημερωτικό πρόγραμμα που οργανώθηκε με την έγκριση από το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, υλοποιήθηκε από το «Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς» (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας) και την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού. Την πραγματοποίηση του προγράμματος συντόνισε για το σχολικό μας συγκρότημα, η υπεύθυνη Αγωγής-Υγείας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας κα Θωμοπούλου την οποία και ευχαριστούμε για την συνεργασία.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δίωρη θεωρητική  ενημέρωση για τις επιμέρους παραμέτρους της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς, τους επιβάτες και τους πεζούς. Προβλήθηκαν βίντεο με σχεδιασμένα ατυχήματα, αναλύθηκαν οι λόγοι που οδηγούν σε αυτά και αναζητήθηκαν οι τρόποι που μπορούν να αποφευχθούν.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πρακτική άσκηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε ομάδες με τον εξοπλισμό που είχε μεταφερθεί και περιελάμβανε: 
1. Προσομοίωση της αίσθησης ζάλης μετά από χρήση αλκοολ με τη χρήση ειδικών γυαλιών 
2. Προσομοίωση σε τρακάρισμα με ταχύτητα 7 km και χρήση ζώνης ασφαλείας
3. Προσομοίωση ελεγχόμενης ανατροπής αυτοκινήτου με τη χρήση ζώνης ασφαλείας
Ολόκληρο το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είχε έντονα συναισθήματα και πέρασε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι ούτε για τον οδηγό, ούτε για τους επιβάτες, ούτε για τους πεζούς. Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς, να εφαρμόζουμε όλους τους κανονισμούς για την ασφαλή οδήγηση και ότι η επικίνδυνη οδήγηση δεν είναι «μαγκιά».
Επειδή θεωρούμε πάρα πολύ χρήσιμη αυτή την ενημέρωση, θα επιδιώξουμε να την επαναλάβουμε στο σχολικό μας συγκρότημα και παράλληλα προτείνουμε στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ή σε οποιονδήποτε άλλον φορέα θέλει να συνεργαστεί, να οργανώσουμε παρόμοιες ενημερωτικές συναντήσεις για νέους οδηγούς και κατοίκους του Δήμου Καλαβρύτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.