Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελία τοπικού συνδυασμού "Πρώτα τα Μαζέικα"

Καταγγελία τοπικού συνδυασμού "Πρώτα τα Μαζέικα"  Ήταν τέλος Φεβρουαρίου του 2015, όταν διαβάζαμε σε σχετικό δελτίο τύπου του ...

Καταγγελία τοπικού συνδυασμού "Πρώτα τα Μαζέικα" 
Ήταν τέλος Φεβρουαρίου του 2015, όταν διαβάζαμε σε σχετικό δελτίο τύπου του νυν και απερχόμενου Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά:

“Η εμπεριστατωμένη πρόταση και αίτηση χρηματοδότησης, που υπέβαλε στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, ο Δήμος Καλαβρύτων, για την ένταξη στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α 2007-2013) – Μέτρο 322, της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας, έγινε, αποδεκτή και με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 24083/13-02-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η εκτέλεση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας και των πέριξ αυτής κοινοχρήστων χώρων, από το παραπάνω, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με το συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, μαζί με το Φ.Π.Α.”

Ναι καλά διαβάσατε “συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, μαζί με το Φ.Π.Α.” για την ανάπλαση όπως μας είπαν τότε της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας!!!

Τότε μάλιστα ο κ. Λαζουράς είχε δηλώσει:

«Το 2015 αποτελεί ένα σημαντικό, ξεχωριστό έτος, για την Κλειτορία. Ένα εμβληματικό έργο, για την πόλη και τους κατοίκους της, η ανάπλαση της κεντρικής της πλατείας, επιτέλους, εφέτος, θα κατασκευασθεί. Με το διαρκή αγώνα μας, την καλά μελετημένη πρότασή μας και τις συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειές μας, καταφέραμε να ενταχθεί και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση αυτού του ζωτικού και συμβολικού, για την Κλειτορία, έργου, με το συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», από τα, μόλις, 20.000.000, που διέθετε, το πρόγραμμα, για ολόκληρη της Ελλάδα. Το ποσό αυτό, πρέπει να απορροφηθεί (άρα και να ολοκληρωθεί το έργο) μέχρι τις 31-12-2015. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2015, θα θέσω, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της αποδοχής της χρηματοδότησης αυτής και των όρων της ένταξης του έργου, σ’ αυτή, ώστε, άμεσα, το ταχύτερο δυνατό, να γίνει η δημοπράτηση και η ανάδειξη του αναδόχου του έργου και να ξεκινήσει, πριν το καλοκαίρι, η κατασκευή του. Ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Κλειτορίας και μια βασική προεκλογική μας εξαγγελία και υπόσχεση, γίνεται πράξη.»

Όλοι γνωρίζουμε, μέχρι τις 31-12-2015  όπως υποσχόταν τότε ο κ. Λαζουράς, ούτε το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της Κλειτορίας πραγματοποιήθηκε, ούτε και η προεκλογική του δέσμευση έγινε πράξη. 

Κοροϊδία; Ανικανότητα; Διαλέγουμε και παίρνουμε...

Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2017 πάλι ο κ. Λαζουράς με την ίδια μαυρογιαλούρικη τακτική και προσπαθώντας ξανά να ταΐσει σανό τους συμπολίτες μας έλεγε:

“ο Δήμος Καλαβρύτων μπαίνει σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κατατεθεί εγκαίρως πλήρης φάκελλος για την ένταξή του σε πρόγραμμα που διαχειρίζεται η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πρόγραμμα αυτό διατίθενται 15 εκ. Ευρώ για 19 Δήμους της περιφέρειας και αναφέρεται στην ανάπλαση ιστορικών κέντρων. Στον ίδιο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η ανάπλαση της πλατείας Κλειτορίας η οποία θα απορροφήσει το 50% του προγράμματος αλλά πρέπει η προηγούμενη μελέτη από το 1,1 εκ ευρώ να πέσει στα 600 χιλιάδες.”

Πάλι δύο χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του έτους που διανύουμε, δηλαδή το 2019, προεκλογικό έτος γαρ, εμφανίζει μια μακέτα της πλατείας της Κλειτορίας ακολουθούμενη από την εξής δήλωση:

«Ένα εμβληματικό έργο, για την όμορφη κοινότητα της Κλειτορίας, η Ανάπλαση της Κεντρικής της Πλατείας, βρίσκεται, στην τελική ευθεία, για την υλοποίησή του. Μέχρι, το τέλος του τρέχοντος έτους, η Κλειτορία, θα έχει αποκτήσει μια σύγχρονη, όμορφη και λειτουργική πλατεία, που, μαζί με τους περιβάλλοντες, αυτή, χώρους, που θα αναπλαστούν, θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα την αναδείξουν, ως μία πόλη του 21ου αιώνα, μια πόλη του μέλλοντος, αντάξια της μεγάλης της, ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού της. Η ολοσχερής αντικατάσταση των επιστρώσεων της πλατείας, με φυσικά υλικά, ο νέος φωτισμός της, η χαρακτηριστική παρουσία του νερού, με σιντριβάνια και βρύσες και η ανάπλαση των πεζοδρομίων, που την περιβάλλουν, είναι, μερικά, μόνο, από τα έργα που θα την αναπλάσουν και θα της δώσουν, νέα, ομορφότερη και λειτουργικότερη όψη. Ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της Κλειτορίας και ταυτόχρονα μια υπόσχεση της Δημοτικής μας Αρχής, γίνεται, επιτέλους, πράξη». 

Ξαφνικά κάποιοι, φοβούμενοι προφανώς την αντίδραση των κατοίκων της Κλειτορίας γι’ αυτό και το έκαναν νύχτα, έστησαν στην κεντρική πλατεία ταμπέλα, με την μακέτα του έργου που αναφέρεται σε αυτή, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ προϋπολογισμού 615.995,11 ευρώ, προφανώς για να αποτελέσει το ντεκορ της αποψινής προεκλογικής ομιλίας του κ. Λαζουρά στην Κλειτορία. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα ισχύει, είναι ότι αν τελικά το έργο πραγματοποιηθεί και λέμε αν γιατί η μέχρι τώρα πραγματικότητα άλλα δείχνει, το τελικό ποσό που θα δοθεί για την ανάπλαση  δε θα ξεπερνά τις 380.130,58 ευρώ, αν υπολογίσουμε και την έκπτωση κατά 38,29% που προσέφερε μία κατασκευαστική προκειμένου να αναλάβει το έργο. Δηλαδή περίπου 800 χιλιάδες ευρώ λιγότερα από την προεκλογική δέσμευση του 2014.

Επειδή λοιπόν εμείς οι Κλειτόριοι δεν συνηθίζουμε να τρώμε σανό και ξέρουμε ότι με 380.130,58 ευρώ το μόνο που μπορεί να κάνει ο κ. Λαζουράς είναι να αγοράσει... “κοτετσόσυρμα” και να περιφράξει την πλατεία, θα του συστήναμε να κάνει αυτό που μέχρι τώρα συνηθίζει. 

Να τα δώσει στη Λυκούρια για την αποπεράτωση του γηπέδου μπάσκετ ή για την ανάπλαση κάποιας άλλης ξεχασμένης πλατείας εκεί!!!
εκ του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.