Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναβολή στο Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι η ημερομηνία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλ...

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι η ημερομηνία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου να αναβληθεί ως την 31η Οκτωβρίου, γνωστοποίησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και το ΗΒ συμφώνησαν σε μια ευέλικτη παράταση [της διαδικασίας του Brexit] ως την 31η Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το ΗΒ θα έχει έξι μήνες για να βρει την καλύτερη δυνατή λύση», εξήγησε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ επισήμανε, τοποθετούμενος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης συνόδου κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο καλείται να επιλέξει εάν θα οργανώσει ευρωεκλογές, όπως οφείλει στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας παράτασης της διαδικασίας του διαζυγίου ως την 31η Οκτωβρίου 2019, ή θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία την 1η Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.