Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΜΟΝΑΧΟ Γ. ΜΑΞΙΜΟ ΙΒΗΡΙΤΗ

   Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2019, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών -κατά...



   Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2019, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών-κατά την εκεί παρουσίαση του βιβλίου του για τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄, ανήμερα της μνήμης και του απαγχονισμού του ενδόξου Πατριάρχη της Ρωμιοσύνης- ο Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης (Νικολόπουλος) ανακηρύχθηκε ως αντεπιστέλλον μέλος της εν λόγω Εταιρείας.
   Πρόκειται για μια διάκριση που δεν έχει παρόμοιά της για Αγιορείτη μοναχό και όχι μόνο, κατά τα ογδοντάχρονα από την ίδρυσή της.
   Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο ίδιος ο Γ. Μάξιμος, που καθήλωσε το ακροατήριο με
τον κρυστάλλινο και λόγιο λόγο του, αναλύοντας την προσφορά του Μέγιστου Πατριάρχη Αγίου Γρηγορίου Ε΄ στο έθνος μας και την Χριστιανοσύνη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. Του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Κρήτης και καθηγητής του Α. Π. Θ. κ. κ. Ανδρέας, ο οποίος ανέγνωσε ιδιόχειρη επαινετική επιστολή του Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου για τον τιμώμενο. Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Γ. Επιφάνειος Παντοκρατορινός, ο οποίος τόνισε πως το Άγιον Όρος και η Ιερά Κοινότητα γνωρίζουν πολύ καλά το συγγραφικό μέγεθος του τιμωμένου και ότι τούτος αποτελεί κεφάλαιο και καύχημα για την Αγιορείτικη πολιτεία. Μίλησε επίσης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειος Πάππας ο οποίος τόνισε πως αυτός ο τίτλος και η τιμή, δίδονται σπάνια, και μόνο σε λόγιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τεράστιο έργο στην ιστοριογραφία της πατρίδας μας.
  Παρευρέθηκαν  επίσης αντιπρόσωποι πολλών Μητροπόλεων της Μακεδονίας, αλλά και της Ευρυτανίας, πλήθος κόσμου από τη Μακεδονία και όλη την Ελλάδα, φορείς, Σωματεία και Σύλλογοι. Επίσης παρευρέθη και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Βασίλειο Καλογερόπουλο. Συγχαίρουμε ολόθερμα τον Γέροντα Μάξιμο, που δια της παρουσίας και του έργου του τιμά τον Καλαβρυτινό τόπο μας. Τον παρακαλούμε δε να προσεύχεται και για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.