Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκπαιδευτικό τριήμερο στην Π.Υ.Καλαβρύτων παρουσία του Περιφερειάρχη Π.Υ.

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, από την Τετάρτη 17 έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου...

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, από την Τετάρτη 17 έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. με την συμμετοχή του συνόλου του δυναμικού της.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο, περιελάμβανε όλες τις αναλύσεις και τις περιπτώσεις τόσο για δασικές πυρκαγιές, όσο και για φυσικές καταστροφές αλλά και κάθε περίπτωση κινδύνου που απαιτεί την επέμβαση του προσωπικού του Σώματος. Τις δυο πρώτες ημέρες την εκπαίδευση ανέλαβε ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων Αντιπύραρχος κ. Σταύρος Φακίτσας και την τρίτη και τελευταία ημέρα την εκπαίδευση των Πυροσβεστών Καλαβρύτων ανέλαβε ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.
Ο Περιφερειάρχης κ Γεωργακόπουλος, ανέλυσε κάθε περίπτωση κινδύνου με εξειδικευμένη παρουσίαση μέσα από χάρτες και παραδείγματα, ενώ ανέλυσε τον τρόπο δράσης του προσωπικού με προσομοίωση περιπτώσεων. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο δράσης σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και επισήμανε τα ευαίσθητα σημεία της περιοχής μας που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Συνεχάρει τέλος το προσωπικό της Π.Υ.Καλαβρύτων για το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο που διαθέτει και διαβεβαίωσε, οτι η Περιφερειακή Διοίκηση, θα είναι συνεχώς αρωγός στο έργο τους.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τον περασμένο Φεβρουάριο που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει επισκεφθεί ήδη τρεις φορές τα Καλάβρυτα, γνωρίζει άριστα τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής μας, είναι μάχιμος αξιωματικός και επιλέγει την άμεση σχέση με όλες τις κατα τόπους υπηρεσίες του Πυροσβεστικούς Σώματος, αναλαμβάνοντας, ο ίδιος πολλές φορές, τις εκπαιδευτικές δράσεις.
Η Π.Υ.Καλαβρύτων δείχνει για ακόμα μια φορά, απόλυτα έτοιμη για την αντιμετώπιση κινδύνων και την προφύλαξη ζωών, περιουσιών και οικοσυστήματος, παρά τις μεγάλες ανάγκες που εξακολουθεί να έχει, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και υλικοτεχνικό αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη περιοχή ευθύνης που έχει επωμιστεί.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής    
         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.