Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ακούστε το Νέο τραγούδι του Γιώργου Μπαμπαράκου "Στο Κέντρο το Νυχτερινό"

Με νέο τραγούδι, που αποτελεί μελοποίηση του ποιήματος του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη "Στο Κέντρο το Νυχτερινό", επιστρέφει ο εξαίρετος ...

Με νέο τραγούδι, που αποτελεί μελοποίηση του ποιήματος του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη "Στο Κέντρο το Νυχτερινό", επιστρέφει ο εξαίρετος μουσικός και μαέστρος της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων, καθώς και επικεφαλής της βραβευμένης μπάντας Ulalum Γιώργος Μπαμπαράκος.
Το πρώτο ποίημα που μελοποίησε και ενορχήστρωσε, το "Τραγούδι της Ταβέρνας" σε ποίηση Αργύρη Εφταλιώτη (1849-1923) αγαπήθηκε πολύ από παλιούς και νέους φίλους και η διαδρομή συνεχίζεται, με τη μελοποίηση "αγνώστων" ποιημάτων ελλήνων ποιητών. Σε λίγες μέρες θα ακούσουμε μέσω του YouTube και το "Στο Κέντρο το Νυχτερινό". Το αναμένουμε με λαχτάρα.

Ο Γιώργος Μπαμπαράκος αναφέρει στο kalavrytanews.com:
"Ο χρόνος κύλησε και ήρθε η σειρά της Άνοιξης.
Μαζί της να φέρει και το δεύτερο τραγούδι μου.
Ποιητικός ο λόγος και σε  αυτό.
Ναπολέων Λαπαθιώτης ο ποιητής.
Το ποίημα που έγινε τραγούδι από την παρέα του Νίκου, του Γιώργου, του Μάκη  έχει τον τίτλο “Στο  Κέντρο το Νυχτερινό”.  Την  εβδομάδα αυτή θα κυκλοφορήσει ακολουθώντας το "Τραγούδι της Ταβέρνας" του Αργύρη Εφταλιώτη.
Οι δύο Ελληνες ποιητές μας μεταφέρουν με τον λόγο τους, το ύφος και το ήθος μιας άλλης εποχής με διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας. Σημείο αναφοράς και κινητήριος δύναμη της ύπαρξης ο Έρωτας. Και η μουσική, συντροφιά με το ονειρικό κόσμο των ποιητών"
Ο Νίκος Μπαλής (τραγούδι-κιθάρες), ο Γιώργος Παπαγεωργίου (μπουζούκι) και ο Μάκης Στούμπανος (κόντρα μπάσο) πολύτιμοι αρωγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό.




Ακούστε το πρώτο τραγούδι, το "Τραγούδι της ταβέρνας" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.