Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απόστολος Κατσιφάρας: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης της πρώην «111»

Για την πρόοδο των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται στην πρώην «111» και άλλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, ενημερώθηκαν οι...

Για την πρόοδο των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται στην πρώην «111» και άλλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερυμάνθου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
«Υλοποιούμε το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Η ανάγκη για βελτίωση και συντήρηση της Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111) ιεραρχήθηκε από τις πρώτες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με γνώμονα την άρση της επικινδυνότητας και τις ασφαλείς μετακινήσεις. Σήμερα οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σ΄ έναν δρόμο που χρησιμοποιείται κατά κόρον και συνδέει τα ορεινά της Αχαΐας και της Ηλείας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσιφάρας.
Συνεχίζοντας ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, περιέγραψε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρεμβάσεις έχουν γίνει μεταξύ άλλων στο τμήμα Δροσιά – Κούμανη, όπως επίσης στις περιοχές Κάλφα, Ρουπακιά, Ερυμάνθεια, Βασιλικό, Ίσωμα και Φαρές. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και με νέες εργολαβίες που αφορούν είτε σε αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές, είτε το νέο έργο συντήρησης που θα δημοπρατηθεί σε ένα περίπου μήνα και θα είναι διπλάσιο τόσο σε προϋπολογισμό, όσο και ως προς την έκταση των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση - βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πατρών–Τριπόλεως» (πρώην 111), προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά οδικό δίκτυο μήκους περίπου 125 χλμ, από την έξοδο της Μικρής Περιμετρικής Πάτρας (πλατεία Μαρούδα δήμου Πατρέων) έως το όριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Αρκαδίας (οικισμός Παγκρατίου).

Οι εργασίες, που εκτελούνται αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών - βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση (οι εργασίες αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό και κύριο-βασικό στοιχείο του έργου), στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά της, στην παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπετας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ευαγγελία Μπίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.