HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ελληνική Αστυνομία αγκάλιασε και εκπαίδευσε τους μικρούς μαθητές των σχολείων Δήμου Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Μία εξαιρετική και άκρως εποικοδομητική δράση,  με τίτλο: "εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο", πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κλε...

Μία εξαιρετική και άκρως εποικοδομητική δράση,  με τίτλο: "εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο", πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κλειτορία, που σκοπό είχε να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου. Η δράση αυτή αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική, διαδραστική εμπειρία και ξεκίνησε, οργανώνει και υλοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και το τμήμα ενημέρωσης δημοσιογράφων της Διεύθυνσης με επικεφαλής τον Αστυνόμο Β΄κ. Ιγνάτιο Τριανταφύλλου. Πρόκειται για τον 2ο Κύκλο του Θεματικού Πάρκου που ήδη έχει λειτουργήσει σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αίγιο κ.ά. όπου συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων, δράση που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.


Η σημερινή δράση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας, πρώην μαθητική Εστία και συμμετείχαν 180 και πλέον μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Κλειτορίας, Καλαβρύτων, Σκεπαστού, Δάφνης και Ψωφίδος και μαθητές του Γυμνασίου Κλειτορίας.  

Η δράση περιελάμβανε: 
Τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι: 1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό, 2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου, 3. Τάπητας (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι, 4. Εργαστήριο ζωγραφικής.
Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και από Ψυχολόγο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Ο Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, που έχει την ευθύνη για την υλοποίηση και τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου και οι συνεργάτες του, Αστυνομικοί, Ψυχολόγοι και ειδικοί του διαδικτύου, υποδέχθηκαν υποδειγματικά και με ιδιαίτερη αγάπη τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν διαδραστικά και έμαθαν πολλά μέσα από παιχνίδι, εικόνα και διδασκαλία, εξέφρασαν τις απορίες τους και αποτύπωσαν όλα αυτά που έμαθαν σε όμορφες εικαστικές εικόνες που ζωγράφισαν.  


Ο κ. Ιγνατίου μιλώντας στο kalavrytanews.com, που κάλυψε την δράση, μας είπε: "Το θεματικό πάρκο "εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο" είναι μια δράση, στην οποία έχουμε προχωρήσει σαν Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αυτό γίνεται με την βοήθεια διαδραστικών παιχνιδιών. Το ένα κομμάτι αφορά το κομμάτι του εθισμού όπου με τη βοήθεια του buzzer χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες και παρουσιάζουμε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια, ποιες είναι οι ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ίσως πάμε να αναπτύξουμε μία εξαρτητική και μη υγιή σχέση με το διαδίκτυο και πώς θα το αποφύγουμε. Παρουσιάζουμε ένα σενάριο, μία συμπεριφορά ενός παιδιού και τα ρωτάμε αν είναι σωστό ή λάθος. Έτσι περνάμε τα μηνύματα που θέλουμε, δηλαδή με το πόση ώρα πρέπει να ασχολούμαστε με το διαδίκτυο, με την σημασία των υγιών δραστηριοτήτων που καλό είναι να έχουμε στην καθημερινότητά μας, με το τι σημαίνει όταν ένα μικρό παιδί νιώθει χαρά μόνο όταν ασχολείται διαρκώς με το διαδίκτυο και πώς αυτό είναι σημάδι εθισμού κ.λπ.".
Ο κ. Ιγνατίου στο τέλος της άκρως επιτυχημένης δράσης, ευχαρίστησε για την βοήθειά τους, το Δήμο Καλαβρύτων, την διεύθυνση του ΚΠΕ Κλειτορίας και τέλος την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων.


Αξίζει να σημειώσουμε οτι με αφορμή αυτήν την σπουδαία δράση, είχαν την ευκαιρία οι μικροί μαθητές των πέντε δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων να βρεθούν όλα μαζί, να γνωριστούν και να παίξουν,

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος για αυτήν την πρωτοβουλία και ουσιαστική δράση, που όποια της δεν υπάρχει.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.