HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επετειακή εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στην Παλαιά Βουλή

Στις 22 Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευή και  ώρα 11.00-13.45 η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθη...

Στις 22 Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00-13.45 η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργανώνει Πανηγυρικό Εορτασμό για το 2019 στην Αθήνα, για την Εθνική Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη.
Κατά τον εορτασμό θα εξαρθεί γενικά μεν το πνεύμα της Εθνεγερσίας για την ανάκτηση της Ελευθερίας του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό, ειδικότερα δε η συμβολή των Καλαβρυτινών Πρωτεργατών στον Ιερό αυτό Αγώνα.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει στην Ιστορική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων και θα ξεκινήσει μετά την είσοδο της Ιστορικής Σημαίας του Αγώνα ώρα 11,15 πμ.
Θα ακολουθήσουν:
• Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Καθηγητή Θεολογίας και Πρωτοπρεσβύτερο του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων με θέμα «ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 1821».
• Η Απονομή βράβευσης στον μαέστρο της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων κ Γιώργο Μπαμπαράκο για την πολυετή προσφορά του στην διατήρηση και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Μουσικής Κληρονομιάς με σύγχρονα πρότυπα.
• Η ανακοίνωση των βραβευθέντων έργων και η Απονομή των Βραβείων του 8ου ετήσιου κύκλου Μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «2011-2021:Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση» και φετινό θέμα «Τα Τραγούδια του Αγώνα».
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, εν πομπή ακολουθώντας την Μπάντα του Δήμου Αθηναίων, θα μεταβούμε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και θα γίνει τιμητική κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.