HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα υποδέχθηκαν τον Άγιό τους (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Καλάβρυτα, τιμούν τον πολιούχο της πόλης,Όσιο Αλέξιο τον «άνθρωπος του Θεού». Το πρωί, όπως ορίζει η πα...

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Καλάβρυτα, τιμούν τον πολιούχο της πόλης,Όσιο Αλέξιο τον «άνθρωπος του Θεού».
Το πρωί, όπως ορίζει η παράδοση, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου που φυλάσσετε στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στην πηγή "Καλαβρυτινή" στην είσοδο της πόλης των Καλαβρύτων. Την Τιμία Κάρα έφερε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, π. Ευσέβιος. Στην πηγή "Καλαβρυτινή" Κλήρος και λαός υποδέχθηκε το Ιερό Σέβασμα που το συνόδευαν άγημα φουστανελοφόρων της θεατρικής ομάδας "Πάνος Μίχος" και από εκεί με ιερά πομπή εισήλθε στον Καθαδρικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων.  

Ο Όσιος Αλέξιος
Ο όσιος Αλέξιος γεννήθηκε στη Ρώμη, στα χρόνια του Αρκαδίου και Όνωρίου, γιων του Μ. Θεοδοσίου (378-395). Οι γονείς του ήταν ευσεβέστατοι χριστιανοί και είχαν μεγάλη περιουσία, πού διέθεταν στα ορφανά και στους φτωχούς με μεγάλη προθυμία και γενναιοδωρία. Την ίδια ακριβώς ανατροφή έδωσαν και στο γιο τους Αλέξιο. Με το δικό του χέρι μοίραζαν τα περισσότερα ελέη τους. Όταν έφτασε σε κατάλληλη ηλικία ο Αλέξιος, θέλησαν να τον νυμφεύσουν. Πράγμα πού ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Αλλα στην επιμονή των γονέων του, ο Αλέξιος νυμφεύθηκε μια γυναίκα πού κι αυτή ήθελε να μείνει άγαμη. Όποτε συμφώνησαν να διατηρήσουν και οι δύο την παρθενία τους. Αυτό, όμως, το κατάλαβαν οι γονείς του Αλεξίου και γι' αυτό αναγκάζεται να φύγει σε μακρινό μέρος, στην Έδεσσα της Συρίας. Εκεί επιδόθηκε στη μελέτη του θείου λόγου και στις ασκήσεις. Αλλα και στη βοήθεια και φροντίδα των φτωχών. Μετά 17 χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του και βρήκε στη ζωή τους γονείς του και τη σύζυγο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.