Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

42ος Ποδηλατικός Γύρος Πάτρα - Καλάβρυτα - Η προκήρυξη του αγώνα

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει 24 και 25 Μαρτίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Καλαβρ...

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει 24 και 25 Μαρτίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Καλαβρύτων και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον 42ο Ποδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ», στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ- ΕΦΗΒΩΝ -ΠΑΙΔΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΜΑΣΤΕΡΣ / ΟΠΕΝ.

Στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ (Προκειμένου για τους ΟΠΕΝ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μέλη της ΠΕΠΑ) θα υπάρξει συνεργασία με την Π.Ε.Π.Α.

Μετά από πρόταση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και αποδοχή αυτής, από το Δ.Σ. του Ομίλου μας, στα πλαίσια του 42ου Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» θα ενταχθούν και οι 1οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες Ελληνικής Αστυνομίας στις κατηγορίες Ανδρών και Μάστερ/Οπεν.

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Πατρών με ομόφωνη απόφαση του αφιερώνει τον 42ο αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» «Στους Μικρούς Νικητές της Ζωής» και την φλόγα (Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), προσφέροντας 1,00€ για κάθε αθλητή Μάστερ που θα συμμετάσχει στον αγώνα. Καλεί όσους θέλουν έστω και με συμβολικό ποσό να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου στο περίπτερο που θα έχει στηθεί από την φλόγα, στην εκκίνηση στην Πάτρα και στις απονομές στα Καλάβρυτα. «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί και όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για όλα τα παιδιά».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
1ος ΑΓΩΝΑΣ: ΑΤΟΜ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ (Α-Ε-Π-Γ-Ν) 24-3-2019 : (ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ) Αποστάσεως 13 ΚΜ. Ώρα 15.00. Εκκίνηση από πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κ. Αχαΐα και τερματισμός στην Άρλα. Όπως στα συνημμένα link (Υψομετρικά – Διαδρομές). Επιστροφή στην εκκίνηση μετά τον τερματισμό σύμφωνα με το συνημμένο χάρτη. Κατά την άποψη μας δεν απαιτείται ποδήλατο χρονομέτρου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης. Η υποστήριξη θα επιτρέπεται από δύο σταθερά σημεία (θα υποδειχθούν σε ανακοίνωση μας μετά τις επαφές μας με την Αστυνομία). https://ridewithgps.com/routes/29356298

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 42ος Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ» 25-3-2019 : 
Α. ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΔΕΣ : Αγώνας αντοχής, απόστασης 80 ΚΜ. Ώρα: 09.00. Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – Ακτή Δυμαίων – Γλαύκου - Ακρωτηρίου – Οβρυά –Οδός ΙΙΙ – Περιμετρική Χαλανδρίτσας - Καταρράκτης – Μάνεσι – Τερματισμός στο μνημείο (ΗΡΩΩΝ) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την έξοδο από Οβρυά (9ΚΜ). Θα γίνουν δεκτοί αθλητές μόνο με δελτία (ΕΟΠ-ΠΕΠΑ). Ο αγώνας αποτελεί πρόκριση για την ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Η βαθμολογία της ΠΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με την δική της κατηγοριοποίηση, όριο χρόνου αγώνα 35%. Linkhttps://ridewithgps.com/routes/29354792
Β. ΑΝΔΡΕΣ - ΕΦΗΒΟΙ: Αγώνας αντοχής, απόστασης 103 ΚΜ. Ώρα: 09.15. Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας - Ροϊτικα - ΝΕΟ .Πατρών Πύργου- Άλυσος - αναστροφή - ΠΕΟ Πύργου Πατρών –Καμίνια - Ροϊτικα – Μιντιλόγλι - Οβρυά – 111 - Περιμετρική Χαλανδρίτσας - Καταρράκτης - Μάνεσι- Τερματισμός στο μνημείο (ΗΡΩΩΝ) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την είσοδο σε ΝΕΟ Πατρών – Πύργου(7ΚΜ). Όριο χρόνου 20%. Linkhttps://ridewithgps.com/routes/29354724

Παρατήρηση : Όσον αφορά την κατηγορία Νεανίδων σας ενημερώνουμε ότι θα τρέξουν με ελεύθερο πάτημα. Η κατηγορία Γυναικών και Νεανίδων θα είναι ενιαία (κοινό φύλλο αγώνα και βράβευση). Η κατηγορία των Εφήβων θα τρέξει μόνο στην ατομική χρονομέτρηση με τα πατήματα της κατηγορίας της (ξεχωριστό φύλλο αγώνα ξεχωριστή βράβευση), στον αγώνα αντοχής με ελεύθερο πάτημα (κοινό φύλλο αγώνα – ξεχωριστή βράβευση). Η κατηγορία Παίδων θα αγωνιστεί μόνο στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης 13ΚΜ και η κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ/ΟΠΕΝ, μόνο στον αγώνα Αντοχής 80ΚΜ.
Στην κατηγορία των Παίδων και Γυναικών - Νεανίδων οι αγώνες θα διεξαχθούν εφόσον μέχρι την ημερομηνία 18-3-2019 έχει δηλωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π. αυστηρά μέχρι 18/3/2019, με e-mail στο popatras71@gmail.com και μόνο με την φόρμα της δήλωσης συμμετοχής που σας έχει αποσταλεί, να είναι δε σε επεξεργάσιμη μορφή και με κεφαλαία γράμματα, προς διευκόλυνση των διοργανωτών, λόγω του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα. Παρακαλούνται τα σωματεία που έχουν στο δυναμικό τους αθλητές που υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας να το δηλώσουν στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο τηλ 2107782311 ή στο email: helathpo1990@gmail.com .
Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή για οργανωτικούς και μόνο λόγους.
ΜΑΣΤΕΡΣ : Παράκληση για όσους έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. να δηλώνεται η συμμετοχή τους μέσω των σωματείων και όχι ένας – ένας διότι δημιουργεί προβλήματα στην οργάνωση. Όσοι αθλητές έχουν μόνο δελτίο Π.Ε.Π.Α. θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ΠΕΠΑ ή στο e-mail popatras71@gmail.com. φυσικά μέχρι την ημερομηνία που ισχύει για όλους 18-3-2019. 
Επικοινωνία με Γραμματεία ΠΕΠΑ στο τηλ. 6931111696 (κ. Ρούλα Καλιφατίδου).
Κατάθεση δελτίων: Η κατάθεση των δελτίων, η επίδειξη της ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και η παραλαβή των αριθμών για όλες τις κατηγορίες θα γίνει την 24-3-2019 στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH όπου θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από ώρα 12.00 έως 14.00 στην γραμματεία των αγώνων και από ώρα 14.15 στην εκκίνηση του Ατομικού Χρονομέτρου. 
Οι αριθμοί στους αθλητές Μάστερ, θα παραδίδονται στους εκπροσώπους των σωματείων τους όπως και στις άλλες κατηγορίες, ή από την γραμματεία των αγώνων, (ώρα 07.45 π.μ.) στην εκκίνηση (πλατεία Γεωργίου) του αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» την 25-3-2019.

Τεχνικό συνέδριο: Για την Χρονομέτρηση θα γίνει στις 13.45 στο Ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH, όπου θα ανακοινωθεί και η τελική λίστα εκκίνησης. Για τους αγώνες αντοχής θα γίνει τεχνικό συνέδριο μετά το πέρας του Αγώνα Σιρκουί στις 19.30 σε διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου NIFOREIKA BEACH

Όροι συμμετοχής: Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Π. η Π.Ε.Π.Α και η Α.Ε. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα, φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ) και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 
Επίσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας και της αγωνοδίκου επιτροπής. Πέρα των ομάδων - αθλητών που καλύπτει οικονομικά ο Π.Ο. Πατρών, μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες - αθλητές με δικά τους έξοδα αρκεί να έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π. για το 2019.
Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα συνοδείας στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ θα υπάρξει συνοδεία ενός αυτοκινήτου ανά σωματείο (σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. Όσον αφορά αθλητές μέλη της ΠΕΠΑ θα αναζητηθεί λύση ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων. 
Κανονισμοί: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και της U.C.I.

Απονομές Ατ. Χρονομέτρου: ΑΝΔΡΕΣ - ΕΦΗΒΟΙ – ΠΑΙΔΕΣ –ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ : Οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλο- μετάλλιο - δίπλωμα, ο δεύτερος και τρίτος μετάλλιο δίπλωμα. 
Οι βραβεύσεις θα γίνουν στο χώρο της εκκίνησης με την ολοκλήρωση του αγώνα ανά κατηγορία, διαφορετικά στο ξενοδοχείο.

Απονομές Αντοχής: ΑΝΔΡΕΣ - ΕΦΗΒΟΙ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΔΕΣ – ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ : Στον αγώνα αντοχής , οι πρώτοι θα πάρουν Φανέλα νικητή προσφορά του χορηγού μας BIORACER κύπελλο- μετάλλιο - δίπλωμα, ο δεύτερος και τρίτος μετάλλιο δίπλωμα, 4ος-5ος-6ος δίπλωμα. Εφόσον συμπληρωθούν αριθμητικά όλες οι κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει σύμπτυξη κατηγοριών αναλόγως. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν την 14.30 στην πλατεία Καλαβρύτων και σε περίπτωση ακατάλληλου καιρού στο πέτρινο κτίριο έναντι του Ι. Ναού επί της πλατείας.
Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με τις φανέλες των σωματείων τους. 
Στο τέλος των απονομών του 42ου Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» θα γίνουν οι απονομές στους νικητές στους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλασίας Αστυνομικών για την κατηγορία Ανδρών και Μάστερ/ΟΠΕΝ.
Απρόβλεπτα θέματα: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνόδικος επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΊ ΟΡΟΊ :
Ο Π.Ο.Π. θα καλύψει όλες τις ομάδες στις κατηγορίες Α-E που έχει προσκαλέσει, εφόσον συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες, από το γεύμα της 24/3/2019 έως και το πρωινό της 25/3/2019, καθώς και το ξενοδοχείο σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση. Οι αθλητές και συνοδοί που θα φιλοξενηθούν σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 15,00€ ανά άτομο. Η κατάθεση θα γίνει στον λογαριασμό μας στην Εθνική Τράπεζα με την δήλωση συμμετοχής για να έχουμε έτοιμη την απόδειξη σας, να την παραλάβετε με την κατάθεση των δελτίων.
Όσον αφορά για το γεύμα της 24-3-2019 θα δοθεί από 12.00 έως 14.00. 
Θερμή παράκληση για όσα σωματεία έχουν κληθεί, σύμφωνα με την κατάσταση και δεν θα συμμετάσχουν, να μας ενημερώσουν έγκαιρα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε άλλους αθλητές.
Οι αθλητές (ΜΑΣΤΕΡΣ) για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 15,00€. Με την κατάθεση να αναφέρουν επώνυμο κατηγορία και σύλλογο που ανήκουν. Για την κατάθεση του ποσού παραθέτουμε τον τραπεζικό λογαριασμό του Ομίλου μας στην Εθνική Τράπεζα GR6601102260000022629603113 υποχρεωτική η κατάθεση με την δήλωση συμμετοχής . Δεν θα γίνουν δεκτές οι συμμετοχές που δεν θα έχει γίνει η αντίστοιχη κατάθεση στον παραπάνω λογαριασμό. Θα υπάρξει κάλυψη για την ασφάλεια της διαδρομής από την Τροχαία και Μοτό της αγωνοδίκου, επίσης Ιατροί – Ασθενοφόρα, καθ' όλη την διαδρομή, επίσης το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Καλαβρύτων σε επιφυλακή από την Βλασσία έως τον τερματισμό.
Τροφοδοσία με νερό στην εκκίνηση- τερματισμό και σε δύο σημεία της διαδρομής (πριν από τη διασταύρωση για Δεμέστιχα και στο Μετόχι).
Απονομές χρηματικών επάθλων:
Οι νικητές για τον αγώνα αντοχής θα λάβουν χρηματικό έπαθλο:
1. Άνδρες 1ος = 70,00€ - 2ος = 50,00€ - 3ος = 30,00€
2. Έφηβοι 1ος = 30,00€ - 2ος = 20,00€ - 3ος = 10,00€
3. Μάστερ Γενική Κατάταξη 1ος = 50,00€ - 2ος = 30,00€ - 3ος = 20,00€

Προσωπικά δεδομένα :
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οιανδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, να δίνονται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης , τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή όμιλο και τους συνδιοργανωτές.


Φέτος στον αγώνα μας όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (στον αγώνα αντοχής). Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες τοποθέτησης που θα σας δοθούν για να μην υπάρξουν προβλήματα.
Παραλαβή δελτίων – Παράδοση τσιπ-αριθμών:
Παρακαλούνται όλοι συνοδοί με τον τερματισμό να παραδίδουν τα τσιπάκια και τους αριθμούς των αθλητών τους και να παραλαμβάνουν τα δελτία τους και τα πριμ από την γραμματεία των αγώνων κατά ομάδες και όχι ένας – ένας προς διευκόλυνση όλων
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνηση στο τηλέφωνο 6979336444 (Β. Διαμαντόπουλος). Για τους Μάστερ (με δελτία ΠΕΠΑ) στην γραμματεία της ΠΕΠΑ.
Για όσους δεν καλύπτει οικονομικά η προκήρυξη, δίνουμε τις παρακάτω προσφορές ξενοδοχείων προς εξυπηρέτηση σας.
Για Αλυτάρχη του αγώνα ορίζουμε τον κ. ΛΑΠΠΑ ΚΩΝ/ΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.