HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ: Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων με διήμερες  εκδηλώσεις, οι οποίες ...

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων με διήμερες  εκδηλώσεις, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή. 
Εναρκτήριο σάλπισμα δόθηκε το βράδυ της παραμονής,  24-3-2019, από την αποστολή των λαμπαδηδοδρόμων, οι οποίοι αφού διέτρεξαν τους κεντρικούς δρόμους της Δάφνης,  με αναμμένες τις δάδες τους, κατέληξαν στη θέση "Ράχη" στην κορυφή του αντικριστού από την κεντρική πλατεία λόφου, όπου άναψαν με φωτιά το λιθόκτιστο "1821" υπό τη συνοδεία πλήθους πυροτεχνημάτων.  Το βράδυ τελέσθηκε ολονυκτία στην Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας
Ανήμερα της επετείου, το πρωί, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  πραγματοποίηση της καθιερωμένης  δοξολογίας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με σύσσωμη τη συμμετοχή των σχολείων του χωριού και πλήθους κόσμου. 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και οι απαγγελίες ποιημάτων και αμέσως μετά, οι μαθητές όλων των σχολείων παρέλασαν κάτω από υπέρλαμπρο ήλιο και φόντο τα πανέμορφα πετρόκτιστα του χωριού. Ιδιαίτερη νότα εορταστικού κλίματος και ενθουσιασμού, προσέφερε στη συνέχεια, ο μαθητικός αγώνας δρόμου 1.821 μέτρων, αγοριών και κοριτσιών, όπου απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες και χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές, προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας .
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφναίων για την άψογη διοργάνωση.
Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε ο φακός της Βάσως Μαλλή 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.