HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Γιώργος Μπαμπαράκος μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα - Ακούστε γιατί!

Ο αεικίνητος και πάντα δημιουργικός Γιώργος Μπαμπαράκος μας εξέπληξε και πάλι... Μετά από σπουδαία διαδρομή στην Φιλαρμονική του Δήμου Κ...

Ο αεικίνητος και πάντα δημιουργικός Γιώργος Μπαμπαράκος μας εξέπληξε και πάλι... Μετά από σπουδαία διαδρομή στην Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, μετά από σπουδαία έργα που διασκεύασε μετά από πολλές εξαιρετικές μελωδίες που μας χάρισε, τώρα μας αποκαλύπτει και μια άλλη πτυχή της μουσικής του φαρέτρας. Με ποιητικό λόγο, ρεμπέτικο ρυθμό και λαϊκή μουσική...
Ο ίδιος μιλώντας στο kalavrytanews.com μας τα εξηγεί όλα: 
"Ο ποιητικός λόγος έχει την δύναμη να απεικονίζει  τα ανθρώπινα συναισθήματα. Με ιδιαίτερη και ξεκάθαρη ματιά η ανθρώπινη ψυχή και τα πάθη της αποτυπώνονται σε λίγες γραμμές, με λέξεις -προτάσεις που η δομή  τους είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη.
Μηχανή καταγραφής της ανθρώπινης φύσης είναι η ποίηση.
Πανάρχαια εφεύρεση που η τεχνολογική  Βαβέλ των ημερών μας  πασχίζει να υποκαταστήσει και βέβαια να μοσχοπουλήσει στις αγορές της εικονικής πραγματικότητας.
Διδάσκω μουσική εικοσιπέντε χρόνια και  σ όλη μου την ζωή με συντροφεύει η  ποίηση. Με κάθε αφορμή  μιλάω στους μαθητές μου για τον ποιητικό λόγο. Ποίηση και μουσική μαζί χαρτογραφούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο  την ανθρώπινη φύση.
Πολλές φορές στην πορεία μου ως μουσικός  πασχίζω να συνδυάσω  τον ποιητικό λόγο με την μουσική,και το μουσικό λόγο με ποίηση. Χρόνια τώρα στο συρτάρι μαζεύονται ιδέες, τραγούδια ,μουσικές .
Ο χρόνος, που αδίστακτα μας προστάζει, έδωσε την άδεια του, να βγουν στον φως  τραγούδια και  μουσικές , που υπομονετικά περίμεναν την ώρα τους.
Έντυσα με   μουσική  πολλά  ποιήματα που αγαπώ. Κάνοντας την προσωπική μου ανάγνωση  στο  ποιητικό κείμενο.
Το πρώτο μου  μελοποιημένο  ποίημα που παίρνει τον δρόμο  του είναι το ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ  του Αργύρη Εφταλιώτη.
Ο Αργύρης Εφταλιώτης  (ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη) γεννήθηκε  το 1849 στο Μόλυβο της Λέσβου και πέθανε  το 1923 στο Cab d' Antibes της Γαλλίας .Η πίστη τού Εφταλιώτη στον δημοτικισμό ενέπνευσε όλα σχεδόν τα κείμενά του. Το ποιητικό έργο του βρίσκεται κυρίως συγκεντρωμένο στη συλλογή «Παλιοί σκοποί» (1909) .
Ο Νίκος Μπαλής(τραγούδι-κιθάρες)  ο Γιώργος Παπαγεωργίου(μπουζούκι)και ο Μάκης  Στούμπανος(κόντρα μπάσο) πολύτιμοι  αρωγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό.
Μπαμπαράκος Γίωργος
Μαέστρος Φιλ/κης Δήμου Καλαβρύτων

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ: 


ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ
Ποίηση- ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΦΤΑΛΙΩΤΗΣ(1849-1923)
Μελοποίηση -Ενορχήστρωση
Μπαμπαράκος Γιώργος
Ερμηνεία
Νίκος Μπαλής

Τρίχορδο Μπουζούκι
Παπαγεωργίου Γίωργος

Κιθάρες-Μπαγλαμάς
Νίκος Μπαλής

Κόντρα Μπάσσο
Μάκης Σπούμπανος

Ηχογράφηση
Μίμης Αγγελλοπουλος-Δίηχο

Μίξη
Αρης Μπίνης-Vox Studiο

Εξώφυλο
Ζαννέτα Μπαρμπαρίγου

Παραγωγή
Μπαμπαράκος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.