Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Γυμνάσιο Κλειτορίας, σχολείο «ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ»!

Το Γυμνάσιο Κλειτορίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αναδοχής Παιδιού της ActionAid» υιοθετώντας την 6χρονη Νyiransabimama (βλ.φωτογραφία) απ...

Το Γυμνάσιο Κλειτορίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αναδοχής Παιδιού της ActionAid» υιοθετώντας την 6χρονη Νyiransabimama (βλ.φωτογραφία) από την Ρουάντα της Αφρικής και αποδεικνύει πως «Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος!». 
   
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, λαμβάνουν φωτογραφίες, ζωγραφιές και γράμματά του παιδιού που στηρίζουν κι έτσι γνωρίζουν καλύτερα τον μακρινό τους φίλο και την πραγματικότητα της χώρας του νέου τους «συμμαθητή». Λαμβάνουν, επίσης, τακτικές ενημερώσεις για το πώς αλλάζει η κοινότητα που στηρίζουν και μαθαίνουν ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν πώς βελτιώνεται η ζωή τους. Γράφουν γράμματα στο παιδί που στηρίζουν, φτιάχνουν «γωνιές» Αναδοχής όπου κρεμούν τις ζωγραφιές του και τις φωτογραφίες του και βρίσκουν ευκαιρίες για να συζητήσουν για τον κόσμο μας και πώς μπορεί να γίνει καλύτερος.
Η απόφαση να γίνει ένα σχολείο Ανάδοχος Παιδιού είναι καθοριστική όχι μόνο για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα του παιδιού που συμμετέχει.
Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κλειτορίας κα Φωτεινή Δημακοπούλου: «Η αναδοχή γίνεται ένα σκαλοπατάκι για να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη. Το πρόγραμμα Αναδοχής ανοίγει στους μαθητές ένα παράθυρο στον κόσμο και βοηθά τους μαθητές-πολίτες να αποκτήσουν  κοινωνική συνείδηση, να καλλιεργήσουν πανανθρώπινες αξίες και να αναλάβουν  δράση ως ενεργοί πολίτες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.