HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μαγικές εικόνες από το μυθικό βουνό

Τον Μάρτη του 1915, μια μέρα που ανέβαιναν μαζί τον Χελμό ο Καζαντζάκης και ο Σικελιανός. Ο Σικελιανός κοντοστάθηκε, καμάρωσε τον Καζαντζάκη...

Τον Μάρτη του 1915, μια μέρα που ανέβαιναν μαζί τον Χελμό ο Καζαντζάκης και ο Σικελιανός. Ο Σικελιανός κοντοστάθηκε, καμάρωσε τον Καζαντζάκη που τραβούσε αλύγιστος μπροστά, και του είπε πως πορεύεται στον ανήφορο σα σπαθί! Καταχάρηκε ο Καζαντζάκης, μα δεν απάντησε, και όταν σε λίγο ο Σικελιανός, που ήθελε ν' ακούσει και τον δικό του έπαινο, τον ρώτησε: κι εγώ, πώς ανεβαίνω; ο Καζαντζάκης έπαιξε με τ' όνομά του και του απάντησε: Εσύ, σαν Άγγελος!
Μόνον έτσι ανεβαίνεις στο μυθικό βουνό. Σα σπαθί, δηλαδή, λεβέντικα και καμαρωτά, αλλά και σαν Άγγελος, αφού η αίσθηση που σου δημιουργεί είναι οτι βρίσκεσαι στα Ουράνια.
Ο Χελμός είναι ένα ταξίδι στο μύθο. Από τη Νεραϊδόραχη ως τα Ύδατα της Στυγός, από το Πλανητέρο ως το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, από το Ελατόφυτο ως το Σούβαρδο, από τον Αρίσταρχο έως τα Σπήλαια των λιμνών, εκατοντάδες είναι τα σημεία που προκαλούν το θαυμασμό του επισκέπτη. Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για τα μυθικά Ύδατα της Στυγός, τα νερά του φοβερού ποταμού που διέρρεε στον κάτω κόσμο. Γύρω από το εντυπωσιακό τοπίο της Στύγας έχει στηθεί μια ιδιόμορφη μυθολογία. Η Στύγα ήταν κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος και συμμετείχε στην Τιτανομαχία παίρνοντας το μέρος του Δία. Στα νερά της Στυγός έλουσε η Νηρηίδα Θέτιδα το γιο της Αχιλλέα για να παραμείνει αθάνατος αφήνοντας τον με ένα μόνο τρωτό σημείο, την φτέρνα από όπου τον κράταγε.

Σε αυτό το μυθικό βουνό, είναι καρφωμένο και το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Το καλύτερο χιονοδρομικό σε όλα τα επίπεδα. Καμάρι των Καλαβρύτων και λατρεία για αυτούς που ξέρουν.
Οι εικόνες που χαρίζει ταιριάζει σε όλα τα... μάτια... Και στους ρομαντικούς και στους λάτρεις της περιπέτειας. Και του παραμυθιού αλλά και της αδρεναλίνης.
Αυτός είναι ο Χελμός, (που σημαίνει το χιονισμένο βουνό δηλαδή) και όλοι πρέπει να τον ζήσουν από κοντά, λίγο η πολύ, έντονα η χαλαρά...
Αλήθεια τι ζήλεψαν οι θεοί από τον Όλυμπο; Ίσως δεν μπορούσαν να αντέξουν κάτι ανώτερο από αυτούς... Τον Χελμό!
Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Ροϊδούλια που έχει την τύχη να απολαμβάνει το μύθο εκεί στα 2.300 υψόμετρο με μεταφυσική αδρεναλίνη...
---------
Πληροφορίες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων θα βρείτε εδω: 
www.kalavrita-ski.gr/ κι εδώ: facebook.com/kalavritaskicenter
φωτογραφίες: Ηλίας Ροϊδούλιας 11/02/2019
κείμενο Νίκος: Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.