Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από την Τετάρτη έρχεται σφο...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από την Τετάρτη έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια, παγωνιά και θυελλώδεις ανέμους.
Μάλιστα την Τετάρτη το απόγευμα δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής. 
Η θερμοκρασία θα πέσει σχεδόν δέκα βαθμούς σε σχέση με σήμερα, ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.
Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή, όμως αναμένεται νέα επιδείνωση το Σαββατοκύριακο, ειδικά στην ανατολική Ελλάδα.

Αναλυτικά, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, θα είναι:
1. Χιονοπτώσεις
-Την Τετάρτη στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 
Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

-Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την Ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην Ανατολική Στερεά 400 μέτρα). 
Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. 

2. Πολύ θυελλώδεις Βόρειοι - Βορειοανατολικοί άνεμοι (8-9 μποφόρ)
Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά την διάρκεια της Πέμπτης, θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. 

3. Σημαντική πτώση θερμοκρασίας
Θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και θα γίνει αισθητή από τα Βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. 

4. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρη ύφεση αναμένεται την Παρασκευή, όμως από το Σάββατο, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην Ανατολική Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.