HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΑΣΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ενεργειακή αυτονομία και εκπτώσεις στο κόστος ενέργειας με ανάλογη μείωση στα Δημοτικά τέλη

Την στρατηγική του σε σχέση δημιουργία προϋποθέσεων για την αναστροφή της ερημοποίησης της περιοχής μας ανακοίνωσε ο δημοτικός συνδυασμός...

Την στρατηγική του σε σχέση δημιουργία προϋποθέσεων για την αναστροφή της ερημοποίησης της περιοχής μας ανακοίνωσε ο δημοτικός συνδυασμός ΑΝΑΣΑ Καλαβρύτων, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σπύρος Θεοχάρης.
Στην ανακοίνωση τονίζει:
"Βασική στρατηγική και προγραμματική επιλογή της πρωτοβουλίας μας αποτελεί η δημιουργία προϋποθέσεων για την αναστροφή της ερημοποίησης της περιοχής μας και προς αυτή την κατεύθυνση όταν ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος  σας ζητούν την ψήφο για να επανεκλεγούν για 4η θητεία με γενικολογίες περί ανάπτυξης, εμείς συνεχίζουμε να προτείνουμε συγκεκριμένα έργα και δράσεις  .
Ένας πολύ μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιοχής μας και ένα  μεγάλο έξοδο για τα νοικοκυριά, λόγω της ορεινότητας του Δήμου μας ,είναι το κόστος ενέργειας ( θέρμανση ,ζεστό νερό ,ηλεκτρισμός κλπ )! 
Το νέο θεσμικό  πλαίσιο για τις  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  (  ν 4513/2018)  είναι απάντηση ! 
Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ο νέος θεσμός που μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν ενέργεια στους Δήμους και ταυτόχρονα την πρακτική εμπειρία να οργανωθούν σε συνεργατικό μοντέλο αξιοποιώντας την κοινωνική οικονομία  μια σειρά από τομείς της τοπικής Ανάπτυξης που η ενέργεια είναι βασικό κόστος !.
Μια σχετική επένδυση ( η οποία χρηματοδοτείται κατά προτεραιότητα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ) μπορεί εξασφαλίσει ενεργειακή αυτάρκεια σε Δημοτικά κτήρια ,Δημοτικό φωτισμό, Σχολεία, (άρα  μείωση δημοτικών τελών) αλλά να γίνει και ζωντανό παράδειγμα ώστε να οργανωθούν οι δημότες στην συνεργατική παραγωγή ενέργειας εξοικονομώντας  σημαντικούς πόρους για κάθε νοικοκυριό.

Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων θα αξιοποιήσει τη νέα αυτή ευκαιρία και θα προχωρήσει άμεσα στην σύσταση ανάλογου συνεργατικού σχήματος που θα εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια στις Δημοτικές  υποδομές ( Δημοτικά κτήρια –φωτισμός ,σχολεία ,υποδομές υγείας ,νέες καλλιέργειες κλπ) και μεγάλες εκτώσεις στο ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και νοικοκυριών 
Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα;   Τίποτα!!!!! 
ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ : 30.000€        
 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ 20-40 % ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.