HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άστοχες προβλέψεις και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί

Το σύνθημα για αλλαγή μιας ακόμη λαμπερής σελίδας και για μια συνέχεια, πάνω στο γνωστό δίπτυχο, ασφάλεια και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ...

Το σύνθημα για αλλαγή μιας ακόμη λαμπερής σελίδας και για μια συνέχεια, πάνω στο γνωστό δίπτυχο, ασφάλεια και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, έδωσε στην ομιλία του κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, των εργαζομένων στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ο διευθυντής του Χ.Κ.Κ. Λεωνίδας Σπυρόπουλος.
Μιλώντας στην εκδήλωση, εξήγησε για το πως με υπομονή και πλήρη οργανωτική επάρκεια, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα από τις τελευταίες χιονοστιβάδες και πλέον το Κέντρο κινείται μεθοδικά προς την σταθερή πορεία προς τα εμπρός που έχει χαραχθεί στα πλαίσια της υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ.
«Με την βλάβη του πυλώνα ("Στύγα") και το προσωρινό κλείσιμο του Κέντρου, επιβεβαιώθηκε ότι η τουριστική κίνηση και η οικονομία της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την λειτουργία του Κέντρου. Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι κατάλαβαν ότι, η αιχμή του δόρατος του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής των Καλαβρύτων και όχι μόνο, είναι το Χιονοδρομικό μας"  τόνισε ο διευθυντής προς το προσωπικό και τους προσκεκλημένους, δίνοντας το δικό του στίγμα για την απαραίτητη προσήλωση όλων στους στόχους που έχουν τεθεί. 
Νωρίτερα στην τοποθέτησή του, αφού ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο του Χιονοδρομικού, κ.Γιώργο Λαζουρά Γεώργιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, τους προϊσταμένους και το προσωπικό του κέντρου,  για την άρτια συνεργασία μέχρι και σήμερα, έδωσε τη δική τους απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τροφοδοτήσουν την ευαίσθητη κοινή γνώμη της περιοχής με άστοχες προβλέψεις και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς
"Τις τελευταίες 20 μέρες βλέπουμε ανακοινώσεις γεμάτες εικασίες για τυχόν ευθύνες, αστοχίες λειτουργίας της επιχείρησης και λανθασμένους χειρισμούς του προσωπικού και της διοίκησης που οδήγησαν στην ζημιά (πυλώνας ΄Νο 5΄). Η ζημιά του αναβατήρα είναι αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής που προκλήθηκε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν (10 & 11 Ιανουαρίου)" τόνισε αναφερόμενος στην έγκαιρη παρέμβαση Δήμου και ΧΚΚ με "όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του κέντρου".
"Από τις 18 Ιανουαρίου το κέντρο λειτουργεί κανονικά με τις υπόλοιπες πίστες και τους αναβατήρες" ανακοίνωσε ακόμη, δίνοντας στοιχεία προς διάψευση όσων υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη λειτουργική ζημιά.
Η μεταφορική ικανότητα όλων των αναβατήρων του κέντρου με τον αναβατήρα 'Στύγα', ανέρχεται στα 5.573 άτομα/ώρα. Χωρίς τον αναβατήρα, ανέρχεται στα 4.807 άτομα/ώρα. Για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου, το συνολικό μήκος των διαθέσιμων πιστών για χιονοδρομία μειώθηκε κατά 15%. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων εξακολουθεί να προσφέρει για χιονοδρομία, πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας (Πράσινες, Μπλε, Κόκκινες και Μαύρη), καθώς και το Snowpark.
Όσων αφορά στην επισκευή του αναβατήρα, εξήγησε ότι, σε συνεννόηση με τον επίσημο αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας Doppelmayer, συμφωνήθηκε ότι δεν δύναται να επισκευασθεί στην χειμερινή περίοδο που διανύουμε και θα επισκευασθεί το καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει τη χειμερινή περίοδο 2019-2020. 
Όπως ενημέρωσε, "η κατασκευή του νέου αποσυμπλεκόμενου αναβατήρα 'Στύγα' για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσα από το έργο «Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός και Βελτίωση των εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων» (συνολικού προϋπολογισμού  25.110.000,00 ευρώ μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ,θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020".
"Στηρίζουμε έτσι τον βασικό και κύριο πυλώνα του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής, με επενδύσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ύψους 25.110.000 ευρώ."

Καταλήγοντας την παρέμβασή του ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε:
"Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πως είναι δυνατόν να καταφεύγουν καθημερινά σε δηλώσεις και δημοσιεύματα με ελαφρά τη καρδία μιλώντας  για την ασφάλεια του ΧΚΚ, για διαχειριστική αστοχία, για αστοχία υλικών και άλλες αντίστοιχες θεωρίες. Το Χιονοδρομικό είναι το πλέον ασφαλές και οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο με σταθερό προσανατολισμό στην παροχή συνεχώς υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών".
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, όλοι οι εργαζόμενοι ου Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Χουλιάρας, ο βοηθός Δημάρχου, Νίκος Μαγκαφάς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, Ηλίας Αρμπής, καθώς και ο Κώστας Κακκαβάς, ιδιοκτήτης Σχολής Χιονοδρομίας.
Την πίτα ευλόγησαν και έδωσαν τις ευχές τους, οι ιερείς των Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και Δημήτριος Τζελέπης.
ρεπορτάζ: Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.