Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξημέρωσε με χιόνια και η Αττική

Προβλήματα και στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Τηλέμαχος». Αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δ...

Προβλήματα και στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Τηλέμαχος». Αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.
Το κύμα κακοκαιρίας έφερε προβλήματα και στις συγκοινωνίες σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνται από σήμερα το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνον, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.
Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου λίγο νωρίτερα υπήρχε έντονο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα εξόδου, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, με τον οδικό άξονα να κλείνει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Νικόλαος Σπανουδάκης, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε έντονη χιονόπτωση ειδικά στη Μαλακάσα και τις Αφίδνες, με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν εντελώς την κυκλοφορία και να εκτρέπουν τα οχήματα σε εναλλακτικές διαδρομές, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αθήνα, μέχρι τα όρια της  Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Τελικά λίγο μετά τις 8 το πρωί άνοιξε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας, που ήταν κλειστή από τις 4.00 τα ξημερώματα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Μαλακάσα. Σε λίγα λεπτά αναμένεται να ανοίξει και το ρεύμα προς Αθήνα που επίσης ήταν κλειστό.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, αυτή την ώρα η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά, καθώς έχουν ξεκινήσει ταυτόχρονα, από τα δύο σημεία που είχαν κλείσει, αλατιέρες ακολουθούμενες από περιπολικά, ανοίγοντας τον δρόμο.

Στην Αττική η κυκλοφορία έχει διακοπεί και σε άλλα σημεία:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του καταστήματος «Ζυγός» ρεύμα προς REGENCY CAZINO MONT PARNES , (από ώρα 00:05).
Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών – Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος «Αβράμης», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10).
Περιοχή Καλοπούλα ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, (από ώρα 00:50)
Έξοδος Αττικής Οδού προς Ν.Ε.Ο.Αθηνών - Λαμίας, (από ώρα 02:45)
Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, Δήμος Κηφισιάς, (από ώρα 02:35). Στις 8 άνοιξε το ρεύμα κυκλοφορίας
προς Λαμία.
Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος του Γηπέδου Καισαριανής, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κατεχάκη (από ώρα 03:30)
Επί της Λ. Κατεχάκη έξοδος προς Καισαριανή, (από ώρα 04:40 )
Τα σχολεία είναι κλειστά σε δεκάδες δήμους της περιφέρειας Αττικής, και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, τόσο λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών όσο και για την ασφάλεια των μαθητών. Στον δήμο Αθηναίων είναι κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Λόγω της κακοκαιρίας, δεν θα λειτουργήσουν οι δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.