Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντός των ημερών η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού - Η Στύγα εκτός (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ξεκίνησαν εντατικά οι εργασίες στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να λειτουργήσει και πάλι εντός των επομένων, λίγων ημερών. Στη Στ...

Ξεκίνησαν εντατικά οι εργασίες στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να λειτουργήσει και πάλι εντός των επομένων, λίγων ημερών.
Στη Στύγα, το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι εργασίες που απαιτούνται είναι χρονοβόρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, σήμερα έφτασε ειδικοί τεχνικοί από Αυστρία, για να εκτιμήσουν, αλλά και να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών στη Στύγα, από την χθεσινή χιονοστιβάδα, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο πέμπτος πυλώνας των αναβατήρων.
Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.
Το πλέον σημαντικό, ότι δεν τραυματίστηκε κανένας από τα παιδιά, εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί και βρέθηκαν μια ανάσα από το να τους καταπλακώσει το χιόνι. 

Η χιονοστιβάδα
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε κατα τις 7 χθες το πρωί κατά την διαδικασία, τεχνητής πτώσης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Το χιόνι ήταν πάρα πάρα πολύ και είχε σαν αποτέλεσμα να αποκολληθούν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της "Νεραιδόραχης"- "Στύγας", οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα "Στύγα" (τον υπ’ αριθμ. Νο 5), αλλά και τα συρματόσχοινα και να τεθεί, εκτός λειτουργίας.


Ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Λεωνίδας Σπυρόπουλος επισημαίνει:
"Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα. Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερών. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση."

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ kalavrytanews.com που βρέθηκε σήμερα 13/1/19 στο χιονοδρομικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.