HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαναχαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας ως δυσπρόσιτα

Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής της Κλειτορίας Καλαβρύτων,  για τον επαναχαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, ι...

Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής της Κλειτορίας Καλαβρύτων, για τον επαναχαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Σε μία περιοχή ορεινή και με αυξημένες δυσκολίες, η ομαλή λειτουργία των σχολείων εξαρτάται από
εκπαιδευτικούς που αισθάνονται ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τους κόπους και την προσπάθειά τους. 
Ο χαρακτηρισμός μιας εκπαιδευτικής ενότητας ως δυσπρόσιτης εξασφαλίζει στους εκπαιδευτικούς το ελάχιστο πλαίσιο καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας και στην περιοχή ότι τα σχολεία της θα είναι ανοικτά και επαρκώς στελεχωμένα.
Να σημειώσουμε οτι ο επαναχαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας ως δυσπρόσιτα, ήταν και ένα από τα αιτήματα των μαθητών της Κλειτορίας στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους. 
Με την ανακοίνωση του Υπουργείου η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε σχετικά: Η χώρα μας και ειδικά η περιοχή μας κινδυνεύει από το φαινόμενο της ερήμωσης της υπαίθρου. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση όλων των δημόσιων θεσμών σε αυτές τις περιοχές. Τα σχολεία συνιστούν για μας τον κατεξοχήν θεσμό εμπέδωσης της μέριμνας του κράτους για τις ορεινές περιοχές. Σε ό,τι αφορά ειδικά την περιοχή του δήμου Καλαβρύτων που αποτελεί τη συνείδηση του τόπου και της Ευρώπης για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.